FOK!
FOK!


Laatste items
Laatste items
Toon berichten uit deze thema's





Toon berichten van deze types







Actieve items
Actieve items


Forum
Forum


Gotham

TV-programma

Iedereen kent de naam Commissioner Gordon. Hij is één van de grootste vijanden van de misdaadwereld, een man wiens reputatie synoniem is met wet en orde. Maar wat is bekend van Gordons verhaal en zijn opkomst van beginneling tot politiecommisaris? Wat was er voor nodig om te laveren tussen de lagen van corruptie die in het geheim Gotham City bestuurden, de broedplaats van de meest iconische schurken ter wereld? En hoe werden zij gecreëerd - de persona's die bekend zouden worden als Catwoman, The Penguin, The Riddler, Two-Face en The Joker?

Gotham is een origineverhaal van de grote DC Comics-superschurken en -vigilantes, waarin een compleet nieuw hoofdstuk wordt getoond dat nooit eerder is verteld. Van executive producer/schrijver Bruno Heller (The Mentalist, Rome), volgt Gotham de opkomst van een politieagent door een gevaarlijk corrupte stad op de rand van het kwaad en verhaalt het over de geboorte van één van de meest populaire superhelden van onze tijd.

Gotham tv logo

Opgegroeid in Gotham City's omliggende voorsteden, romantiseerde James Gordon (Ben McKenzie, Southland, The OC) de stad als een betoverende en spannende metropool waar zijn overleden vader ooit diende als een succesvolle officier van justitie. Nu, twee weken in zijn nieuwe baan als rechercheur van Gotham City en verloofd met zijn geliefde verloofde, Barbara Kean (Erin Richards, Open Grave, Breaking In, leeft Gordon zijn droom - terwijl hij hoopt de stad te herstellen tot de pure versie die hij zich herinnerde als kind.

Moedig, eerlijk en klaar om zich te bewijzen is de kersverse detective samen met de onbezonnen maar gewiekste politielegende Harvey Bullock (Donal Logue, Sons of Anarchy, Terriers, Vikingen, Copper), als de twee terecht komen op de grootste zaak in de stad ooit: de moord op lokale miljardairs Thomas en Martha Wayne. Op de plaats van het misdrijf ontmoet Gordon de enige overlevende: de angstaanjagend intense 12-jarige zoon van de Waynes, Bruce (David Mazouz, Touch), met wie de jonge detective een onverklaarbare verwantschap voelt. Bewogen door het diepe verlies van de jongen, belooft Gordon om de moordenaar te pakken.

Terwijl hij de vaak achterbakse politiek van Gothams strafrechtelijke systeem navigeert zal Gordon de confrontatie aangaan met de imposante bendeleider Fish Mooney (Jada Pinkett Smith, The Matrix films, Hawthorne, Collateral), en veel van de personages die zullen uitgroeien tot de meest gerenommeerde, blijvende schurken, waaronder de tiener Selina Kyle / de toekomstige Catwoman (nieuwkomer Camren Bicondova) en Oswald Cobblepot / The Penguin (Robin Lord Taylor, The Walking Dead, Another Earth).

Hoewel het misdaaddrama Gordon's turbulente opkomst door de politie van Gotham City, onder leiding van politiechef Sarah Essen (Zabryna Guevara, Burn Notice) zal volgen, zal het zich ook richten op de onwaarschijnlijke vriendschap die Gordon vormt met de jonge erfgenaam van het Wayne-fortuin, die door zijn onverstoorbare butler, Alfred (Sean Pertwee, Camelot, Elementary) wordt opgevoed. Het is een vriendschap die hun hele leven zal duren en speelt een cruciale rol in het helpen van de jongen uiteindelijk de kruisvaarder te maken die hij is voorbestemd te worden.

Genre Actie, Avontuur
Bedacht door Bruno Heller
Looptijd 2014 -
Aantal seizoenen 1
Programmastatus Nieuwe serie
Land van oorsprong Verenigde Staten
TV-zender van oorsprong FOX
Oorspronkelijke uitzenddag maandag
In Nederland uitgezonden op Veronica
Nederlandse uitzenddag zaterdag
Meer informatie Gotham (FOX)
Waardering 8.5
User-waardering 5.1
Aantal stemmen2
Verdeling van de stemmen

januari 2018

augustus 2017

november 2016

september 2015

augustus 2015

juli 2015

januari 2015

september 2014

augustus 2014

mei 2014

maart 2014

Laatste reviews en specials
special
Random Pics van de Dag #1250
special
Random Pics van de Dag #1249
preview
Tales of Kenzera: ZAU
special
VrijMiBabes #205 (not very sfw!)
special
Random Pics van de Dag #1248
review
The First Omen beantwoordt de vraag die niemand stelde
©FOK.nl e.a.