FOK! Game of the Year 2017 - Nummer 7

Rowin (Racerblade)

Het is misschien een relatief niche markt, maar Project Cars 2 voldoet grotendeels wel aan de behoeften van die markt. Vandaar een 7e plaats op de FOK! Game of the Year 2017-lijst voor de simracer.

De Project Cars-serie staat er al een klein beetje om bekend om een vrij buggy release te hebben. Best knap als je slechts twee delen hebt gemaakt, maar helaas was dit deel dus ook geen uitzondering. Des te indrukwekkender is het dat Slightly Mad over het algemeen toch een prima product heeft weten af te leveren.

Project Cars 2 is misschien wel alles wat je van een sequel kan verwachten, aangezien het zo enorm verbeterd is ten opzichte van zijn voorganger, dat je nooit zal overwegen het eerste deel nog eens te spelen. Op een handjevol auto's na bevat Project Cars 2 alle content van zijn voorganger en meer, wat resulteert in een gigantisch aantal locaties om op te racen en honderden auto's om het asfalt mee onveilig te maken, en de komende maanden zal dit alleen maar verder uitgebreid worden. Maar veel belangrijker, dit deel levert ook simpelweg meer kwaliteit.

Het handling-model is zodanig op de schop gegaan dat zowel controller- en stuurgebruikers een wereld van verschil merken, in positieve zin. Toegegeven, de handling van simracers zoals Assetto Corsa of Race Room Experience hebben misschien nog een streepje voor, maar in totaliteit leveren zij niet het pakket van Project Cars 2. Motorsportfans zouden het al eigenlijk niet mogen laten liggen, maar als Slightly Mad voor de volgende keer wat meer stabiliteit weet te leveren, kunnen ze een legendarische IP in handen hebben.