Games voor iPhone 5

Pheno

De iPhone 5 is nu een maand uit. Welke games zijn een must-have voor het grotere scherm?

Header

FIFA 13

EA Sports is natuurlijk in Europa vooral bekend om hun uitstekende FIFA-reeks. Met FIFA 13 gooien ze weer hoge ogen op pc en consoles maar ook op iOS leveren ze een van de beste sportgames af. De vorige versies misten een belangrijke feature van de grote broers, namelijk multiplayer. Je kunt met FIFA 13 voor iOS eindelijk tegen anderen spelen via het internet.

FIFA 13

Het langere scherm van de iPhone 5 zorgt voor nog meer overzicht. De besturing zit in de twee hoeken onderin, maar omdat je een iets groter scherm heb zie je meer van het veld, vrije spelers, kansen en minder vingers. De Skill Move-feature zorgt ervoor dat je met behulp van een nieuw knop in de hoek makkelijker trucjes maakt. De knop is een virtuele tweede stick, je kunt deze dus naar verschillende kanten swipen dat weer effect heeft op de soort truc.

 FIFA 13

Dit keer wordt het spel als universeel verkocht, dus FIFA 13 kun je op zowel iPhone en iPod Touch, als op iPad installeren. Je kunt de iPhone of iPod Touch zelfs als gamepad gebruiken en de actie vol op iPad zien, zonder de voor jou al bekende vingers.

FIFA 13 heeft dertig competities, vijfhonderd gelicenseerde teams en daarmee meteen meer dan vijftienduizend spelers uit die competities. Genoeg teams om mee aan de gang te kunnen in een quick match, een toernooi of als coach, waarin je met budgetten en speleracquisitie rekening moet gaan houden. In eerdere mobiele versies kon je alleen een toernooi als coach doen, maar nu mag je dat ook zonder die gamemodus starten.

FIFA 13 

Het uitdagen van spelers voor een potje multiplayer is simpel te doen door integratie met Origin, Facebook en je adressenlijst op je iPhone. Wel moet men verplicht een account op Origin hebben voordat dit kan. Heb je een toffe wedstrijd gespeeld? Upload de wedstrijd naar YouTube en laat iedereen meegenieten. En genieten doe je, want door het grotere scherm, de uitstekende besturing, veel teams en multiplayerondersteuning is er niets mis met dit spel. Dit is de beste mobiele versie tot nu toe van FIFA.

Vijf sterren

Prijs: € 5,99
Gespeeld op iPhone 5 en als scherm op iPad 3. Ook beschikbaar op Android.

Zie hier de FOK!games beoordelingsrichtlijnen.