Vijf gametips voor de maand september

6. NBA 2K19

Net zoals andere sportspellen van een bepaalde uitgever is het ook zeker dat er elk jaar een nieuwe NBA van 2K Games uikomt. Elk jaar een nieuwe soundtrack bepaald door een beroemd persoon, elk jaar weer net genoeg verbeteringen om het te rechtvaardigen, elk jaar toch weer feest.

Dat komt omdat je wanneer je het eerste potje opstart meteen in de sfeer van een basketbalwedstrijd getrokken wordt. De presentatie van NBA 2K is zo goed. De verslaggevers, waaronder Shaq himself, gaan los, de pre-show op de basketbalvloer ziet er gelikt uit, het publiek gaat uit zijn dak. Elk jaar word ik er weer blij van. De gameplay zelf is snel op te pakken, en als je wil kun je de diepte in met geavanceerdere taktieken. Er zijn veel spelmodi, offline en online, zodat er voor iedere basketballiefhebber wel wat te doen is. Wil je de carriere van je eigen speler volgen of ga je als manager aan de slag om je club hogerop te helpen?

Vorig jaar kwam er wel een smet op NBA 2K18. Het was of heel veel spelen zodat je genoeg credits verdiende om in alles leuk mee te draaien, of microtransacties om dat flink te versnellen. Dat was buitenproportioneel en bijvoorbeeld online werd je al snel genegeerd als je speler geen goede ranking had, die je, je raadt het al, met credits kon upgraden. Maar ook andere spelmodi hadden credits nodig, dus je moest kiezen of betalen. Het is nog even afwachten wat 2K Games daar nu van gemaakt heeft in NBA 2K19. Dat gaan we voor je uitzoeken zo gauw we de kans hebben, maar in ieder geval op 11 september wanneer het spel uitkomt op PlayStation 4, Xbox One, Switch en pc.