Vijf gametips voor de maand september

5. Shadow of the Tomb Raider

Shadow of the Tomb Raider is de afsluiting van de reboot-trilogie uit handen van Square-Enix, Eidos Montreal en Crystal Dynamics. Van rookie onderzoeker en angstig meisje hebben we Lara Croft de transformatie zien maken naar moordmachine met een vendetta tegen Trinity. Ook is ze nog altijd op zoek naar informatie over haar overleden vader. Haar zoektocht wordt bemoeilijkt wanneer ze per ongeluk een Mayaanse apocalypse laat afgaan. Oeps ...

Uiteraard biedt Shadow of the Tomb Raider dezelfde gameplay, maar wat verder uitgediept. De game toont Lara als doorgewinterd survivalist en dat moet dan ook gereflecteerd worden in de gameplay. Lara maakt meer gebruik van de elementen. Zo kan ze zich in bomen verstoppen en modder gebruiken voor betere camouflage. Ook is het mogelijk om met bijvoorbeeld gifpijlen je vijanden te laten hallucineren en zo afleidingen te maken of juist eenvoudig mensen te kunnen vermoorden. De nieuwe jungle-omgeving in Latijns-Amerika is hier de perfecte locatie voor.

Om de game realistischer te maken is er ook een 'immersion' modus, waarin bijvoorbeeld NPC's in hun moedertaal praten en niet meer in het Engels. Ook heb je in deze modus minder hints over waar geheime tombes zijn verborgen en verdwijnen hints uit de tombes (je ziet bijvoorbeeld niet meer waar je precies kunt klimmen). Een extra uitdaging voor de veteranen, maar een optie om ook nieuwelingen te verwelkomen.

Shadow of the Tomb Raider belooft een spannend deel en mooi afsluitstuk te worden van de nieuwe trilogie. Of dit ook het geval is zien we vanaf 14 september op pc, PlayStation 4 en Xbox One.