Vijf gametips voor de maand september

4. Immortal: Unchained

Wat zou nou een interessante toevoeging zijn aan het actie-RPG genre? Volgens de Zweedse ontwikkelaar Toadman Interactive is een flinke dosis vuurwapens het antwoord. Deze kleine indie-studio heeft de missie om de markt te veroveren met de beste RPG’s. Immortal: Unchained dient als hun visitekaartje. Deze game is de eerste hardcore shooter actie-RPG.

Ontwaakt en bevrijd uit je eeuwige gevangenis, moet je jezelf een weg vechten naar het centrum van de negen werelden. Wie ben jij? Waarom staan de negen werelden op instorten? En wat ga je eraan doen? Bewapend met een grote verscheidenheid aan vuurwapens, armor en speciale wapens neem je het op tegen tal van gevaarlijke vijanden en dodelijke bazen om de duistere waarheid te ontdekken. Gemakkelijk zal het niet gaan, want naast health en stamina moet je goed opletten dat je nog genoeg kogels hebt om de vijanden te doorzeven.

Als je nu denkt dat dit simpelweg een verwaterde Dark Souls met vuurwapens is, dan zou je daar best wel eens gelijk in kunnen hebben. Maar als Toadman het voor elkaar krijgt om met het shooter-element een leuke twist aan de gameplay te geven – en de combat strak en krachtig aanvoelt – dan kan Immortal: Unchained zomaar eens een verrassingshit worden voor liefhebbers van het genre.

Immortal: Unchained komt 7 september uit voor PlayStation 4, Xbox One en pc.