Hearthstone: The Boomsday Project - Mechs keren terug

3. Puddington

Juicy Psychmelon

Druid heeft met afstand een paar van de beste kaarten in de set gekregen en juicy psychmelon spant daarin de kroon. Los van het feit dat vier kaarten trekken voor vier mana ongelooflijk goed is, kan je met deze kaart ook de kaarten trekken die sommige druid-archetypes definieren in standard zoals Hadronox en Lich King (taunt druid) en malygos (malygos druid). En dat zijn alleen de kaarten in standard: in wild kunnen ook Kun, the Forgotten King en Aviana getrokken worden, die ook aan de basis staan van veel combo's in druid-decks die gebruik maken van grote minions.

Ook laat juicy psychmelon zich goed combineren met dollmaster dorian uit de Witchwood-set, wat zeker geldt voor hadronox en malygos. Druid moet dan nog wel een aantal goede kaarten vinden voor de zeven mana-plek, maar daar leent zich ook al een nieuwe kaart van de set voor: dreampetal florist, die de kost van een kaart in je hand vermindert met zeven mana waarmee je combo's met bijvoorbeeld Malygos al nóg sneller op het bord kan krijgen. 

Juicy Psychmelon is een kaart die in een groot aantal druid decks past en goede goden, wat kan de kaart daar van levensbelang zijn. Het is niet de vraag óf je Juicy Psychmelon in de voorgenoemde decks wilt hebben, maar of je er slechts één of twee kopieën van wilt. Of het echt druidstone gaat worden zoals sommigen in de community vrezen is nog moeilijk te zeggen, maar op het eerste gezicht hebben druid-liefhebbers niks te klagen.

Juicy PsychmelonMecharoo

Los van het feit dat deze kaart echt schattig is is het ook nog eens een goede kaart voor een agressief deck met mechs. Door het magnetic-effect dat The Boomsday Project introduceert in Hearthstone wil je als tegenstander zo snel mogelijk van alle mechs op het board afkomen, om te voorkomen dat je tegenstander een magnetic minion kan vastplakken op je mech omdat de game dan snel uit de hand kan lopen.

Mecharoo voorkomt dat door zijn deathrattle, waardoor je vrijwel zeker een mech op je volgende beurt hebt waar je een magnetic minion aan vast kan plakken. Een kaart zoals Glow-tron zorgt dan voor een 2/4 die twee mana kost, en voor odd paladin, momenteel een van de sterkste decks in de Hearthstone-meta, vind je het misschien de moeite waard om te proberen een argent squire om te wisselen voor een Mecharoo vanwege de synergy die het kan geven. 

Mecharoo staat of valt met agressieve decks, dus er moet wel een aggro deck zijn dat zich kan meten met de nieuwe meta. Als dat het geval is, dan kan Mecharoo een graag geziene gast worden in constructed.

Mecharoo

Electra Stormsurge

Electra Stormsurge is een goed voorbeeld van een legendary die hoogstwaarschijnlijk een goede aanvulling is voor elk shaman deck, zonder dat je er een specifiek deck omheen hoeft te bouwen zoals bij Shudderwock. Het mooie van de kaart is dat je nog ontzettend veel opties hebt voor je spells nadat je Electra gespeeld hebt. Bijna verslagen door een aggro deck? Gebruik healing rain! Board clear nodig? Gebruik Volcano! Voor de agressieve shaman decks is de gevreesde kaart wellicht Bloodlust, waarbij elke minion +6 attack krijgt, en dat allemaal vooor 9 mana. 

Mocht je Electra als je gratis golden legendary krijgen met je preorder en je speelt graag shaman, dan weet Electra waarschijnlijk wel een plekje te vinden in elk shaman deck. Het feit dat het ook nog eens de elemental tag heeft is een mooie bonus, en ik kan niet wachten om deze kaart te combineren met murmuring elemental om te zien wat voor zieke combo's ik voor elkaar kan krijgen.

Electra Stormsurge