Vijf gametips voor de maand augustus

4. We Happy Few

We Happy Few is al even in ontwikkeling, sinds 2016 zelfs in Early Access op pc, maar in augustus komt de game toch echt officieel uit. Microsoft heeft vertrouwen in de game, zelfs dusdanig veel dat besloten is om de studio over te nemen. Of dat allemaal terecht is, is nog even afwachten.

We Happy Few speelt zich af in Wellington Wells, waar een populatie onder de duim wordt gehouden door een drug die hallucinaties opwekt. Ze zijn onwetend over de werkelijke status van de wereld en leven hun eigen, dystopische leven. Je speelt de game als één van drie personages die allemaal de stad proberen te ontsnappen. De game combineert role-playing-, survival- en roguelike-elementen en de grafische stijl om een unieke sfeer neer te zetten.

De wereld is procedurally generated, wat betekent dat de wereld geen twee keer hetzelfde is. Voor sommigen is dit een domper, terwijl anderen alleen maar meer replay-value zien. In de wereld moet je zien aan te passen aan je omgeving, verkennen, items verzamelen, letten op de gezondheid van je personage en meer. Het belooft een mengelmoes van gameplay-elementen die, ogenschijnlijk, op een belovende manier worden gecombineerd.

Vanaf 10 augustus worden wij verwelkomd in de dystopische wereld van Wellington Wells op pc, PlayStation 4 en Xbox One.