FOK! Games en het beste en slechtste van E3

5. 2dope

Hoogtepunten:

Toegegeven, ik ben best snel tevreden. Waar ik anderen toch wel veel hoor klagen over tegenvallende persconferenties heb ik zoals eigenlijk ieder jaar wel weer genoeg moois gezien om me op een en ander te kunnen verheugen. Ik bekijk de E3 ook niet zozeer per uitgever, ik vind het ook altijd een beetje kansloos om te praten over "de winnaar van E3". Ik ben in de luxueuze positie dat ik beschik over de meeste relevante platforms dus ben in dat opzicht ook niet gebonden aan een Microsoft, Nintendo of Sony. 

Ten eerste was ik erg blij met FromSofts Sekiro: Shadows Die Twice. Hoewel niet helemaal duidelijk is of Souls-peetvader Miyazaki erbij betrokken is, spreken de gameplaybeelden voor zich. Het zal mij benieuwen of ze met wat erfenissen uit de Souls-serie een mooie nieuwe IP kunnen opbouwen. Als het niets wordt hebben we altijd nog Ghost of Tsushima voor PS4, die er ook absoluut veelbelovend uitzag.

Verder was ik, ondanks dat het louter CGI betrof, erg onder de indruk van Platinums Babylon's Fall. Het verhaal spreekt me erg aan, zonnegod Gaiah die zich tegen de mensheid keert omdat deze keer op keer heeft bewezen niet normaal met elkaar en met de planeet om te kunnen gaan waarna de mensheid wordt bijgestaan door de Nomads, een soort epische dudes met lichtgevende dreadlocks die in staat zijn om armen van halfgoden af te rukken. Afijn, mijn beschrijving van de trailer is misschien niet helemaal on point maar één ding weet ik zeker, en dat is dat je een episch knokspel wel aan PlatinumGames kunt overlaten.

 

Dan zijn er nog een aantal titels waar ik bijzonder veel zin in heb, namelijk Devil May Cry 5, Metro Exodus, RAGE 2, Nioh 2 en ook de aankondiging van TES 6, ook al is die nog eonen ver weg, deed mij deugd. Ik was zelfs onder de indruk van The Division 2, waar een uitgebreide gameplaysessie van werd getoond die er toch wel erg dope uitzag. Tenslotte heeft The Quiet Man mij ook wel bewogen om die titel in de gaten te houden. Krijgen we eindelijk weer een toffe beat 'em up á la Sleeping Dogs?

Dieptepunten:

Dieptepunten waren er niet echt voor mij. Dat is ook niet hoe ik naar een E3 kijk, sommige dingen interesseren me gewoon niet maar om dat dan meteen dieptepunten te noemen vind ik overdreven. Tuurlijk zijn er soms presentaties die niet zoveel bijzonders laten zien of gewoon erg weinig te tonen hebben. Zo vond ik EA niet echt denderend, had Nintendo voor mijn gevoel ook niet heleboel primeurs en was de PC Game Show weer een aanfluiting. Ook vond ik het jammer dat we geen gameplay van Cyberpunk 2077 hebben mogen aanschouwen, of dat de nieuwe Age of Empires van Relic niet eindelijk eens van zich liet horen. Al met al toch een prima E3 en plenty content om naar uit te kijken.