FOK! Games en het beste en slechtste van E3

4. Oscar

Hoogtepunt: Fallout 76

Fallout gaat multiplayer in Fallout 76! De vorige delen waren singleplayer only en dat verveelde toch wel tijdje. En dat terwijl het idee toch zo simpel zou moeten zijn, namelijk een wereld weer opnieuw opbouwen na een gigantische nucleaire oorlog. Lekker de wereld ontdekken met je vrienden, wat monsters afschieten, wat loot verzamelen, een nederzetting maken en vooral nederzettingen van anderen helemaal kapot nuken. Ik kijk er nu al naar uit.


Hoogtepunt: Super Mario Party

Super Mario Party is een van de games die ik altijd speel met vrienden zodra er weer een nieuw deel uit komt. Potje bier erbij, wat snacks op tafel en dan elkaar flink uitschelden als iemand weer onterecht gewonnen heeft. Maar nu ik ouder word komen dit soort avondjes steeds minder voor omdat we allemaal andere ‘verantwoordlijkheden’ hebben. Nu Nintendo heeft aangekondigd dat dit deel online multiplayer gaat bevatten dan dit gewoon doordeweeks of in de late uurtjes wanneer het ons uit komt. En met de Switch is het nu ook portable, dus het kan overal!


Dieptepunt: Alle onaangekondigde games

Waar blijft Age of Empires IV? Deze werd verleden jaar aangekondigd, maar ik heb nog niets ervan gezien. Borderlands 3? Wij weten echt wel dat 2K ermee bezig is, maar geef even een teken van leven. Red Dead Redemption 2? De aankondiging van een maand geleden smaakte naar meer, maar schitterde nu in afwezigheid. Splinter Cell? Zit vast nog ergens in een hoekje te chillen.