Vijf gametips voor de maand juni

4. Vampyr

De duistere actie-RPG Vampyr kwam enkele jaren geleden al voor het eerst langs tijdens een game-evenement. Jij speelt Jonthan Reid, een dokter die in een vampier is veranderd en in een dilemma verkeert tussen enerzijds de Eed van Hippocrates en anderzijds zijn bloeddorstigheid.

Gamestudio Dontnod Entertainment, die we kennen van een heel ander slag spellen (Life is Strange), heeft uitgelegd dat tijdens het spelen van Vamypr het niet noodzakelijk is om te moorden; hoewel sommige bosses verplicht zijn kun je de game doorspelen zonder (al te veel) moord en doodslag. Het nadeel daaraan is dat je bijna niet kunt levelen. Daarbij is het uiteraard wel de bedoeling dat je je bloedinname op peil houdt, dus je zult op deze of gene wijze toch moeten voorzien in het rode goedje. Met behulp van de juiste dialoogkeuzes schijn je al een heel eind te kunnen komen.

Vampyr speelt zich af in een alternatieve versie van Londen en wordt bewoond door allerlei curieuze figuren. De speler beschikt over verschillende speciale vaardigheden, zoals mensen veranderen in vampiers, onzichtbaar worden en het beïnvloeden van de gemoedstoestand van NPC's. Verder is er ruimte voor aardig wat melee combat en zijn er ook weer aardig wat vuurwapens te vinden.

Vampyr verschijnt op 5 juni voor PlayStation 4, Xbox One en pc.