Hearthstone: The Witchwood - FOK!Games' Most Wanted

3. Puddington

Tess Greymane

Het is duidelijk dat Blizzard probeert burglar rogue te pushen als een deck-archetype en Tess Greymane kan wel eens de finisher worden die dat deck nodig had. Nadeel is wel dat rogue-kaarten die nu andere kaarten 'stelen' of daar een synergy mee hebben - swashburglar, undercity huckster, ethereal peddler - nu verdwijnen uit standard, dus rogue heeft een aantal goede vervangers nodig en ik weet niet of pick pocket en blink fox daar genoeg voor zijn. Ik denk dat het kingsbane-archetype het dominante rogue-deck blijft, maar wie weet word ik positief verrast. 

Tess Greymane Hearthstone

En ik hoop ook dat ik positief verrast word, want er is veel om van te houden met deze kaart. Het effect wordt vergeleken met een afgezwakte Yogg-Saron, hope's end - een kaart die zo sterk was toen Whispers of the Old Gods uitkwam dat hij generfd moest worden en tot het einde van het jaar van de Mammoth nog steeds werd gespeeld als een 'last resort' in veel mage decks. Het effect kan dus heel goed zijn, en bovendien kan je nog altijd reageren op het bord nadat je Tess gespeeld hebt (omdat je dan nog twee mana over hebt) en de 6/6 body is heel solide. Wie weet wordt zelfs Lilian Voss nu een aantrekkelijke kaart, nu Tess naar Hearthstone komt.

Vanuit een lore-perspectief heb ik een hekel aan Gilneans en de Worgen in World of Warcraft, maar Tess vormt voor mij de enige uitzondering (waarschijnlijk ook omdat ik haar zoveel heb gezien in de rogue order hall van Legion) dus dat zijn bonuspunten. Praise Tess-Saron!

Bellringer sentry

Na de aanvankelijke trauma-gerelateerde flashbacks naar mysterious challenger en secret paladin ben ik wel te spreken over deze kaart. Wat deze kaart fair maakt is dat het geen gigantische battlecry heeft zoals mysterious challenger - wat dus de tijd geeft voor je tegenstander om erop te reageren met bijvoorbeeld een spellbreaker voor de deathrattle, waardoor de schade beperkt blijft. Paladin heeft dan niet meer al de secrets die het vroeger had, zoals avenge en competitive spirit, maar zelfs zonder die kaarten hebben secret-kaarten voor paladin inmiddels wel bewezen dat ze bloedirritant en sterk kunnen zijn.

Bellringer Sentry Hearthstone

Wat de kaart potentieel kan opbreken is dat hij vier mana kost, net zoveel als wat momenteel wellicht de sterkste kaart voor paladin is: call to arms. Daar staat tegenover dat we secret paladin nu alleen nog gezien hebben als een midrange-deck, en dat call to arms wellicht een agressievere variant in het leven kan roepen. In dat opzicht werkt call to arms ook goed met kaarten die vroeger de kern vormden van secret paladin zoals knife juggler en secretkeeper. Het wordt misschien niet het idioot sterke deck wat het was tijdens The Grand Tournament, maar dat is voor degenen die geen secret paladin spelen geen straf.

Baku the Mooneater

Toen deze kaart onthuld werd, wist ik zeker: control/fatigue warrior komt weer terug in de meta. Baku's effect is hetzelfde als justicar trueheart: dus in plaats van twee armor die je krijgt als je je hero power gebruikt, krijg je er vier. Baku is in sommige opzichten ook beter dan trueheart, omdat het effect vanaf het begin van de match bereikbaar is voor warrior, en daardoor beter bestand is tegen hyper-agressieve en tempo decks waar warrior nu vaak mee worstelt vanwege het gebrek aan AoE in de beginfasen van de game. Nadeel is wel dat je een deck om baku heen moet bouwen, wat waarschijnlijk ook verklaart waarom execute nu twee mana kost in plaats van één - maar dan nog heeft warrior wel veel kaarten tot zijn beschikking die veel in hun control-archetypes terugkomen, zoals brawl, shield slam, shield block en gorehowl. Misschien krijgen we zelfs een combinatie van quest en fatigue warrior, omdat je met Baku warrior ook nog gebruik kan maken van bestaande taunt minions zoals tar creeper en direhorn hatchling, maar ook van Phantom Militia.

Baku the Mooneater Hearthstone

Waarschijnlijk zullen spelers ook proberen Baku een plekje te geven in control priest, maar ik denk dat het hier beperkt wordt tot wild omdat heel veel kaarten die control priest gebruikt een even aantal mana heeft. Zelfs in wild betwijfel ik of Baku veel gespeeld gaat worden omdat de kaarten die control priest hier gebruikt, zoals lightbomb, entomb en auchenai soulpriest niet gespeeld kunnen worden. Nee, Baku the Mooneater zal voornamelijk terug te zien zijn in warrior decks, met een goede kans dat dit deck heel sterk gaat worden in de meta.

Nightmare Amalgam

Elke set in Hearthstone heeft wel een aantal 'meme'-kaarten en Nightmare Amalgam valt zonder twijfel in deze catagorie. De stats en de mana kost zijn niet eens zo slecht maar het is vooral de description die het 'm doet. Alle minionsoorten in één kaart? Denk aan de potentiële chemie in je elemental mage deck, of in je cubelock ...

Nightmare Amalgam Hearthstone

Even serieus, deze kaart zal bijna niet gespeeld worden maar het is wel een leuk staaltje design en kan wellicht de opmars zijn voor toekomstige kaarten die een combo zijn van meerdere minionsoorten. Een grappige kaart met wellicht een hint naar wat we in de toekomst van Hearthstone kunnen verwachten.