MotoGP-sterren van de toekomst: wie zijn de rookies van 2018?

7. Bonus: Bo Bendsneyder in Moto2

Geen uitgebreid stuk, maar wel een eervolle vermelding: Bo Bendsneyder is gepromoveerd van de juniorklasse naar Moto2!

Nadat de Rotterdammer in zijn rookieseizoen tweemaal een derde positie wist te scoren, behaalde hij in 2017 helaas geen podiumplek. Absoluut diepte- maar ook hoogtepunt was zijn hevige strijd voor de overwinning in Assen. Lang leek het erop dat Bendsneyder de thuisrace op zijn naam zou kunnen schrijven of in ieder geval op het podium kon plaatsnemen. Het noodlot sloeg toe vlak voor de eindstreep: 'Bad Boy' Bo raakte een collega, vloog van zijn motor en gleed als tiende over de finish. Alsof dat nog niet genoeg was werd het resultaat van de 18-jarige geschrapt omdat de Nederlandse coureur geen contact had met zijn motor toen hij de eindstreep passeerde. 

Moto2 testresultaten
In 2018 een nieuwe start voor 'onze' Bo. De 1.80 meter lange Bendsneyder tekende bij Tech3 Racing en gaat best lekker op zijn nieuwe motor, zo blijkt tijdens de testdagen. Zijn debuut op de Yamaha maakte de Nederlander in Valencia en aan het eind van het weekend pakte hij op ruim een seconde van de snelste tijd (Mattia Pasini; 1'35,779) een twaalfde positie in de gecombineerde tijdlijsten (1'36,843). Hoewel hij een dertiende plaats pakte tijdens de laatste test op Jerez was het verschil met de leider een stuk kleiner. Sam Lowes prijkte bovenaan (1'41,823) en iets meer dan een halve seconde achter hem zat Bendsneyder met een snelste tijd van 1'42,528.

Het ziet er veelbelovend uit voor de rookie. Ook Bo zelf heeft er vertrouwen in, want na zijn eerste dag op de Tech3 liet hij weten: "Ik ben heel erg blij, en als ik heel eerlijk ben is het me heel erg meegevallen deze eerste dag." Verder gaf Bendsneyder aan dat zijn langere postuur wel een voordeel kan zijn in de tussenklasse. "Het afgelopen jaar moest ik met toch redelijk opvouwen op de kleinere Moto3-fiets en dat kostte best wel veel kracht", aldus de coureur. "Ik heb zelfs het idee dat ik hier misschien zelfs nog wel een voordeeltje bij heb, ik heb natuurlijk nog steeds wel een beetje de neiging om me klein te maken en dat zie je nu ook meteen op de lijst met topsnelheden," vervolgt de Nederlander. Al met al heeft hij goeie testdagen achter de rug, vindt ook Bendsneyder zelf. "Maar ik kan er nog wel uren over blijven praten, maar de eerste dag is boven verwachting goed verlopen en ik kan dan ook alleen maar zeggen dat ik heel blij en tevreden ben met hoe het vandaag is gegaan.”

We kijken met smart uit naar het Moto2-debuut van de 18-jarige Rotterdammer in Qatar. Aanstaande zondag is Bo te bewonderen om 15.15 uur (Nederlandse tijd) op Eurosport 1. De juniorklasse Moto3 gaat om 14.00 uur van start en de MotoGP vertrekt om 16.45 uur.