Film in 2018: de wishlist van de FOK!-filmcrew

2. Roberto_BOZ

2017 was het jaar van de geflopte 'cinematic universes' zoals het Dark Universe van Universal en het DCEU. Maar Marvel stoomt maar door met het MCU en komt in 2018 al tot een eerste deel van hun ontknoping.

Avengers: Infinity War

Als ik in 2018 maar één film in de bioscoop zou mogen zien, zou ik kiezen voor Avengers: Infinity War. Als we de verhalen moeten geloven heeft deze film een scope die nog niet eerder zijn gelijke in Hollywood heeft gekend. Uiteraard is er de gigantische cast met alle grote sterren van de verschillende films uit de stallen van Marvel. Voeg daar een snufje Guardians of the Galaxy aan toe en je hebt een garantie voor een kassucces. Ik ben wel ontzettend benieuwd hoe de film er uit zal zien qua actie. Het verhaal, omtrent het almachtig wezen Thanos die alle Infinity Stones wil verzamelen, leent zich voor een kosmisch spektakel. De film wordt echter geregisseerd door de Russo Brothers, die met de laatste twee Captain America-film lieten zien goede films te kunnen maken maar kozen voor een stijl die enigszins gebonden is aan de wetten van de zwaartekracht. Een gevecht met Thanos moet echter grootster dan groots zijn en naar mijn mening meer lijken op het gevecht van Superman met Doomsday in Batman V Superman. De trailer liet hier nog niet veel van zien, maar in de Comic Con trailer werd afgelopen zomer getoond hoe Thanos een maan verpulvert en op onze helden afvuurt, dus dat belooft.

Natuurlijk zal de film eindelijk meer duidelijkheid geven over Avengers 4, die in mei 2019 moet uitkomen. Lange tijd werd die film aangekondigd als tweede film in een tweeluik maar daar is Marvel van terug gekomen. Toch verwacht ik dat de film een grote cliffhanger krijgt waarna we een jaar moeten wachten op de ontknopig. Ik kan niet wachten!

Ready Player One

Ook deze film zal ik zo snel mogelijk gaan bekijken. De trailers zien er spectaculair uit en beloven een film vol referenties aan pop culture iconen. De trailer gunt ons al een blik op the Iron Giant, de DeLorean en Chucky, de moordlustige pop. In de film volgen we een wereld die verslingers is aan de OASIS, een online wereld. Als de ontwikkelaar van deze wereld sterft en alle spelers uitdaagt om de Easter Egg te vinden die de volgende eigenaar van de game aankondigt, gaan alle remmen los in dit nieuwe actiespektakel van Steven Spielberg. De film lijkt wel erg te leunen op visual effects dus het is even afwachten hoe dit gaat werken. De film komt gelukkig vrij snel in de bioscopen (eind maart) dus we zullen het snel genoeg weten.

Solo: A Star Wars Story

Net als Rogue One: A Star Wars Story gaat deze film gebukt onder diverse horrorverhalen van de set. De eerste regisseurs zijn ontslagen. Alden Ehrenreich, die de rol van de jonge Han Solo overneemt, schijnt niet te kunnen acteren. Het scripts zou te humoristisch zijn en meer op een komedie lijken. Er is dus van alles aan de hand omtrent deze film en het feit dat we nog niks gezien hebben, slechts 4 maanden voor de release, suggereert dat er nog veel moet gebeuren om de deadline te halen. Inmiddels heeft Lucasfilm de zeer degelijke regisseur Ron Howard ingehuurd om het karwei af te maken. Sindsdien wordt er weleens wat vanaf de set getwitterd maar een echt beeld hebben we nog niet van de film. Verwacht wordt wel dat de eerste teaser zeer binnenkort zal verschijnen. De film verschijnt op 25 mei.

Solo Star Wars Story

Hoop: Star Trek Tarantino-style

Sinds Star Trek Beyond is het op filmvlak stil rond deze franchise. Nu de nieuwe serie, Discovery, inmiddels van de grond is kan men zich weer richten op de productie van een grote film. In december doken er meerdere geruchten op dat Quentin Tarantino, de man achter Inglorious Bastards en The Hateful Eight bezig is met een script voor zijn versie van Star Trek en dit ook zal willen regisseren. Ik hoop dat 2018 deze aankondiging voor ons in petto heeft!

Verder hoop ik dat Bumblebee, de spin-off van Transformers, jammerlijk flopt en daarmee direct een doodsteek wordt voor deze franchise. De eerste afbeelding lijkt een nieuwe versie van Herbie te zijn, maar Transformers is nog niet van Disney. Laten we ze niet op gedachten brengen. 

Bumblebee

Al met al verwacht ik dat 2018 iets meer duidelijkheid zal geven over de massaproductie van grote Hollywood-films en hoeveel ruimte er nog is voor kleine, originele films. Ik roep iedereen dan ook op om de komende maanden de lokale filmhuizen in de gaten te houden. Er zullen prachtige films vertoond gaan worden die bij de Oscars hoge ogen gaan gooien, zoals Lady BirdThree Billboards in Ebbing, Missouri en The Post. Ga die films ook eens gewoon in de bioscoop zien, het is nodig!