Alle 192 Dood - De Hemelse Jukebox 2017

9. Augustus 2017

Augustus

01

Goldy McJohn
Goldy McJohn (72)
In Memoriam

02

Tony Cohen
Tony Cohen (60)

Australische producer. Cohen begon zijn loopbaan aan het einde van de jaren zeventig met Australische bands als Supernaut, The Ferrets en The Boys Next Door. Laatstgenoemde band zou later bekend worden onder de naam The Birthday Party. In het daaropvolgende decennium was Cohen ook producer voor bands als Nick Cave and the Bad Seeds, The Go-Betweens, The Beasts Of Bourbon, Crime & the City Solution en The Cruel Sea.

08

Glen Campbell
Glen Campbell (81)

18

Sonny Burgess
Sonny Burgess (86)

24

Winston Samuels
Winston Samuels (73)

Jamaicaanse ska en rock steady artiest. Samuels was van 1962 tot 1969 een toonaangevende artiest in Jamaica die in 1964 zijn eerste nummer 1 hit zou scoren met de single 'Angela'. Ook had hij grote hits met de tracks 'You Are The One' en 'Be Prepared'. Na het verschijnen van de plaat 'I'm The Greatest' in 1969 vertrok Samuels naar Amerika waar hij platen uit bracht bij het Clintones label uit New York, zoals de singles 'Let's Get It On' en 'Lick It Forward'.

Larry Marshall
Larry Marshall (75)

Fitzroy Marshall was een Jamaicaanse reggaezanger die optrad onder de artiestennaam Larry Marshall. Marshall bracht singles uit met legendarische producers zoals E. Henry ('Too Young To Love'), Philip Yap ('Promise Is a Comfort to a Fool' en 'Snake In The Grass'), Coxsone Dodd ('Please Stay') en Prince Buster ('I've Got Another Girl' en 'Suspicion'). Marshall had nog meer succes toen hij samen met Alvin Leslie het duo Larry & Alvin vormde en met 'Nanny Goat' één van de allereerste reggaeplaten ooit uitbracht. Ook bracht hij platen uit met Enid Cumberland. In 1975 brengt Marshall de single 'I Admire You' uit met op de achterkant de allereerste dubversie van King Tubby. In 2006 verscheen zijn laatste album Walk You To Your Door. Marshall overleed aan de Ziekte van Alzheimer.

28

Melissa Bell
Melissa Bell (53)

Engelse zangeres. Bell begon haar loopbaan als zangeres op platen van Bobby E and the Midi City Crew en The Bingoboys en bracht in 1992 haar eerste single 'Reconsider' uit. Een jaar later wordt Bell gevraagd als zangeres voor de band Soul II Soul. De band scoort hits met singles als 'Wish' en 'Be A Man'. Bell zou Soul II Soul in 1996 verlaten om in haar eentje verder te gaan. In 1997 scoorde Bell hits met de singles 'Rumbled Sex', 'Surrender', 'Mixed Up' en 'Nothing Gonna Stop Me Now'. Drie jaar later brengt Bell met de band Dazz de singles 'Into My World' en 'Love's in Need of Love Today' uit. In 2009 verscheen haar laatste single 'Innocent Till Proven Guilty'. Bell overleed aan de gevolgen van diabetes.