Alle 192 Dood - De Hemelse Jukebox 2017

7. Juni 2017

Juni

06

Vin Garbutt
Vin Garbutt (69)

Britse folkzanger. Een groot deel van het repertoire van Garbutt bestond uit protestliedjes tegen de gebeurtenissen in Noord-Ierland. Bekende nummers van de folkartiest zijn onder meer 'Welcome Home Howard Green', 'Troubles of Erin' en 'To Find Their Ulster Peace'. Garbut zat 48 jaar in het muziekvak en bracht in 2014 zijn laatste album Synthetic Hues uit. Garbutt overleed aan complicaties na een operatie aan zijn hart.

Sandra Reemer
Sandra Reemer (66)

08

Norro Wilson
Norro Wilson (79)

Norris 'Norro' Wilson was een Amerikaanse producer en songwriter. Wilson schreef grote hits zoals Charlie Rich’s 'The Most Beautiful Girl', George Jones’ 'The Grand Tour', Tammy Wynette’s 'My Man' en 'He Loves Me All The Way' en Charlie Rich’s 'A Very Special Love Song'. Voor dat laatste nummer ontving Wilson een Grammy Award. Wilson overleed aan de gevolgen van een hartkwaal.

20

Prodigy
Prodigy (42)

22

Gunter Gabriel
Gunter Gabriel (75)

Duitse Schlager zanger. Gabriel was bevriend met Johnny Cash en zorgde ervoor dat Amerikaanse countrymuziek populair werd in zijn land. Ook vertaalde hij een aantal nummers van Cash in het Duits, zoals 'Bring‘ Mein Herz Zu Rose' (Give My Love To Rose). 'Der Mann Mit Dem Block' (The Man Comes Around), 'Ein Junge Namens Susi' (A Boy Named Sue) en Ich Bleib‘ Auf Kurs (I Walk The Line). In 2017 verscheen zijn laatste album LickLab Akustik Session. Gabriel viel in zijn huis van een trap en overleed enkele dagen later in het ziekenhuis van Hannover aan complicaties van een aantal operaties aan zijn gebroken nek.

Jimmy Nalls
Jimmy Nalls (66)

Amerikaanse gitarist. Nalls was oprichter van de bluesrock band Sea Level, waarin we ook een aantal bandleden van The Allman Brothers tegenkwamen. De band bracht tussen 1976 en 1981 een vijftal albums uit. Na het uiteenvallen van Sea Level ging Nalls als sessiemuzikant aan het werk en maakte opnames met onder meer Bodyworks en B.J. Thomas. Ook speelde hij vanaf 1990 in de begeleidingsband van T. Graham Brown. De snarenplukker leed sinds 1995 aan de ziekte van Parkinson en zou daar dan 22 jaar later ook aan overlijden. Twee dagen voor zijn dood verscheen het laatste album van Nalls getiteld The Jimmy Nalls Project met daarop gastbijdragen van artiesten als Brad Whitford, Joe Bonamassa, Robben Ford, Warren Haynes, Larry Carlton en Chuck Leavell.

27

Dave Rosser
Dave Rosser (50)

Amerikaanse gitarist. Eosser was sinds 2014 gitarist in The Afghan Whigs die in dat jaar voor het eerst zestien jaar een nieuwe plaat getiteld Do To The Beast uitbrachten. In mei van dit verscheen met In Spades hun achtste en tevens laatste album tot op heden uit. Naast The Afghan Whigs speelde Rosser ook in Twilight Singers, The Gutter Twins en in de band van Mark Lanegan. Rosser overleed aan darmkanker.

29

Gulli Falk
Gulli Falk (57)

Amerikaanse gitarist die opgroeide in Italië en IJsland. Falk begon zijn muzikale loopbaan in 1976 in de band Oscar Wild. De snarenplukker zou daarna deel uit gaan maken van de experimentele jazzband Black Market. Nadat hij terug naar IJsland was gegaan speelde hij in lokale bands zoals Chariot of Thunder, Fist, Gildruna, Steel Society, Fake Cup, Dark Harvest, Audio Nation en Exizt. In 2002 nam Falk het nummer 'Tormentor' op met de band Sólstafir. Van Falk verschenen de solo-albums Going to Paris in 1998 en Falk in 2000. Op het moment van zijn overlijden werkte de gitarist aan zijn derde album Kaffi Olé.