Alle 192 Dood - De Hemelse Jukebox 2017

6. Mei 2017

Mei

01

Bruce Hampton
Bruce Hampton (70)

Amerikaanse gitarist en acteur. De als Gustav Valentine Berglund III in Knoxville, Tennessee geboren artiest was aan het einde van de jaren zestig oprichter van de Hampton Grease Band. Later speelde Hampton in bands als The Late Bronze Age, The Aquarium Rescue Unit, The Fiji Mariners, The Codetalkers, The Quark Alliance, Pharaoh Gummitt en Madrid Express. Eerder dit jaar verscheen het laatste album van Col. Bruce Hampton and The Madrid Express getiteld Live at The Vista Room. Hampton overleed tijdens een optreden op het podium van het Fox Theatre in Atlanta, Georgia, waar een feest ter ere van zijn 70e verjaardag was georganiseerd.

02

Kevin Garcia
Kevin Garcia (41)

03

Casey Jones
Casey Jones (77)

Amerikaanse blues drummer. Jones speelde op platen van grootheden als Earl Hooker, A.C. Reed, McKinley Mitchell, Muddy Waters, Lou Rawls, Otis Rush, Johnny Winter en Albert Collins. in 1995 verscheen zijn laatste album I-94 On My Way to Chicago. Jones overleed aan prostaatkanker.

C'el Revuelta
C'el Revuelta (??)

Amerikaanse bassist. Revuelta speelde sinds 1986 in de band Black Flag die op dat moment met hun laatste tournee bezig was. Volgens Henry Rollins was Revuelta een muzikant die zich het liefst bezighield met groepies en het roken van marihuana. In 2003 stond de snarenplukker nog driemaal op het podium met Black Flag, op dat moment bestaande uit Greg Ginn op gitaar, Dez Cadena op zang en Robo op drums. Revuelta was op geen enkele officiële plaat van Black Flag te horen maar er circuleren nog wel bootlegs met hem op de basgitaar. Revuelta pverleed aan een hersentumor.

Saxa
Saxa (87)

Jamaicaanse saxofonist. Saxa, die door het dagelijkse leven ging als Lionel Augustus Martin, speelde met legendarische reggae artiesten zoals Laurel Aitken, Prince Buster en Desmond Dekker. Saxa werd het meest bekend als de saxofonist van de Britse ska band The Beat. Ook was hij te horen op platen van bands zoals Fine Young Cannibals en General Public.

05

Clive Brooks
Clive Brooks (67)

Britse drummer. Brooks was vooral bekend als de drummer van de progressieve rockband Egg. Brooks begon zijn loopbaan in Uriel, een blues rockband die naast Brooks bestond uit Dave Stewart (keyboards), Mont Campbell (zang en basgitaar) en Steve Hillage (gitaar en zang). Nadat Hillage de band had verlaten ging het trio verder als Egg. Vanaf de vroege zeventiger jaren speelde Brooks in The Groundhogs en Liar. Van 1981 tot 1994 werkte Brooks als drumtechnicus bij de groep Pink Floyd. Ook werkte Brooks met artiesten als Toto, Robbie Williams, Jeff Wayne (The War of the Worlds 2007 tour), The Australian Pink Floyd Show en Leonard Cohen.

07

Dave Pell
Dave Pell (92)

Amerikaanse jazzmuzikant. De uit Brooklyn afkomstige saxofonist begon zijn loopbaan in de big bands van Tony Pastor, Bob Astor en Bobby Sherwood en verkastte in de jaren veertig naar Californië. Vanaf 1953 speelde Pell in zijn eigen octet met grootheden als Pepper Adams, Benny Carter, Mel Lewis, Red Mitchell, Marty Paich, Art Pepper en John Williams en nam platen op voor labels als Atlantic, Kapp, Coral, Capitol en RCA Victor. Pell was muzikaal actief tot in de jaren negentig.

08

Sal Cuevas
Sal Cuevas (62)

Salvador Cuevas was een Amerikaanse bassist die van 1978 tot 1985 deel uitmaakte van de salasagroep Fania All-Stars. De uit New York afkomstige snarenplukker maakte plaatopnames met artiesten zoals Tito Puente, Celia Cruz, Billy Idol, Lenny Kravitz, Kirsty MacColl, The Manhattans, Mongo Santamaria, Harry Belafonte, Ricky Martin, Jennifer Lopez, Marc Anthony, José Feliciano, Gloria Estefan, Jon Secada, Isaac Delgado, Rita Moreno, Black Eyed Peas, Usher en vele anderen.

09

Robert Miles
Robert Miles (47)

Roberto Concina oftewel Robert Miles was een Zwitsers-Italiaanse dj, muziekproducent, muzikant en componist. Miles maakte in 1995 zijn debuut met zijn single 'Children'. De plaat stond 14 weken in de Nederlandse Top 40 en zou de derde plaats weten te bereiken. Bij onze zuiderburen had Miles ook grote hits met de singles 'Fable' en 'One & One'. In 2011 verscheen zijn laatste album Th1rt3en. Robert Miles overleed op het Spaanse eiland Ibiza aan de gevolgen van kanker.

10

Joy Byers
Joy Byers (82)

Joyce Alene Byers Johnston was een Amerikaanse liedjesschrijfster die veel werkte met Elvis Presley. Zo schreef ze liedjes als 'C'mon Everybody' (1963), 'Please Don't Stop Loving Me' (1965) en 'Let Yourself Go' (1967). Ook schreef ze liedjes voor Timi Yuro ('What's A Matter Baby') en Brenda lee ('When You Loved Me'). Byers was getrouwd met producer Bob Johnston.

12

Bill Dowdy
Bill Dowdy (84)

Amerikaanse jazz drummer. Dowdy was vooral bekend als de drummer van het trio The Three Sounds. Vanaf de jaren vijftig tot de vroege jaren zeventig bracht de band meer dan tien albums uit en speelde met grootheden als Lester Young, Lou Donaldson, Nat Adderley, Johnny Griffin, Anita O'Day, Sonny Stitt en vele anderen.

13

Jimmy Copley
Jimmy Copley (63)

James Frank Copley was een Engelse drummer. Copley werkte als sessiemuzikant met onder meer Jeff Beck, Graham Parker, Paul Young, Magnum, Roger Glover, Ian Gillan, Go West, Killing Joke, Tears for Fears, Seal, Tony Iommi en Paul Rodgers. Ook maakte hij sinds 2007 deel uit van Manfred Mann's Earth Band. De drummer leed sinds 2015 aan leukemie.

14

Keith Mitchell
Keith Mitchell (??)

Amerikaanse drummer. Mitchell begon zijn loopbaan met drumwerk voor bands als Monitor en Green On Red. In 1985 richt hij samen met gitarist David Roback en bassist Kendra Smith de band Opal op. In 1987 verscheen hun enige album Happy Nightmare Baby. Nadat Smith in 1989 werd vervangen door Hope Sandoval luisterde de band naar de naam Mazzy Star. Mitchell was op alle album van Mazzy Star te horen als drummer. Na het verschijnen van het derde album Among My Swan in 1996 was het geruime tijd stil rondom de groep. Pas in 2013 verschen het vierde en tevens laatste album van Mazzy Star getiteld Seasons of Your Day. Mitchell overleed aan de gevolgen van kanker.

18

Chris Cornell
Chris Cornell (52)

Frankie Paul
Frankie Paul (51)

21

Kenny Cordray
Kenny Cordray (62)

Amerikaanse gitarist en songwriter. Cordray speelde in bands zoals The Children en Wayne Cochran and the C.C. Riders en richtte daarna zijn eigen band Cordray op. In 2012 verscheen zijn laatste plaat It Takes Everything. Cordray werd doodgeschoten door zijn zoon die daarna zelfmoord pleegde.

Jimmy LaFave
Jimmy LaFave (61)

Amerikaanse folkmuzikant en singer-songwriter. LaFave werd wel de 'Red-Dirt Van Morrison' genoemd. Daarnaast werd de uit Oklahoma afkomstige americana-artiest beinvloed door de muziek van artiesten als Bob Dylan, J.J. Cale en Woody Guthrie. LaFave gaf drie dagen voor zijn dood zijn laatste optreden in Austin en werd op het podium bijgestaan door een groot aantal van zijn muzikale vrienden. Vorig jaar trad de muzikant nog op in Den Haag en Haarlem. LaFave overleed aan een zeldzame vorm van kanker.

24

Dave 'Big Shirt' Nicholls
Dave 'Big Shirt' Nicholls (52)

Engelse producer, technicus en roadie. Nicholls was meer dan 15 jaar de vaste producer en technicus van de band Slipknot. De uit Birmingham afkomstige producer en roadie werkte ook met bands als Obituary, Power Of Expression, Pitchshifter, Diamond Head, Stone Sour, Avenged Sevenfold, Corrosion of Conformity, Hell or Highwater, Sick of It All, Dragonforce en Andrew W.K.

27

Greg Allman
Gregg Allman (69)