Alle 192 Dood - De Hemelse Jukebox 2017

13. December 2017

December

06

Johnny Hallyday (74)
01

07

Sir Christus (39)
Jukka Kristian Mikkonen was een Finse gitarist die musiceerde onder de naam Sir Christus. De snarenplukker begon zijn muzikale loopbaan in 1999 in de band Lavasäteily. De Fin trad in die tijd nog op als zanger onder de naam Claudio Emil. Van 2000 tot 2002 was de Fin bassist in de band Bloodpit en trad op onder de naam Christian Grigory. Sir Christus werd vooral bekend met de glamrock band Negative waarin hij sinds 2002 zat. Sir Christus speelde op de eerste drie albums van de groep. Vanaf 2007 ging de gitarist verder in de band Blaquarium, een band die na één optreden de naam al veranderde in SnoWhite. Sir Christus had in dezelfde tijd ook een project genaamd Black Jesus. Het is niet bekend gemaakt waaraan de muzikant is overleden.

11

Ronald Beitle (64)
Amerikaanse drummer. Beitle was vanaf 1975 drummer in de tweede bezetting van de band Wild Cherry. De band speelde veel in de omgeving van Pittsburgh waar de discomuziek hard in opkomst was. Toen op zekere avond vanuit het publiek werd gevraagd of de blanke mannen van Wild Cherry ook een stukje funkmuziek zouden kunnen spelen inspireerde dat tot het schrijven van hun grootste hitsingle 'Play That Funky Music'. Beitle was op een drietal albums van de band te horen. Na het uiteengaan van Wild Cherry in 1979 zou Beitle nog platen opnemen met The Nied's Hotel Band, John Vento en The Businessmen. Beitle overleed aan blaaskanker.

12

Pat DiNizio (62)

13

Warrel Dane (56)

16

Ralph Carney (61)
Amerikaanse zanger, componist en muzikale duizendpoot met een voorliefde voor clarinet en saxofoons. Varney begon zijn muzikale loopbaan in de jaren zeventig in de experimentele rock en new wave band Tin Huey. Vanaf de jaren tachtig werkte Carney ook regelmatig met niemand minder dan Tom Waits. Carney werkte ook met artiesten zoals Dieselhed, Marc Ribot, The B-52's, Elvis Costello, Jonathan Richman, Les Claypool, Stan Ridgway, Medeski Martin & Wood, Jed Davis, Bill Laswell, HowellDevine, The Black Keys, Black Francis, Yo La tengo en The Ghost Brothers of Darkland County. Carney overleed aan verwondingen aan zijn hoofd, nadat hij in zijn huis in Portland, Oregon van een trap was gevallen.

Michael Prophet (60)
Michael George Haynes was een Jamaicaanse reggaezanger die optrad onder de naam Michael Prophet. In 1977 maakt de Jamaicaan zijn eerste single 'Praise You Jah Jah' met producer Yabby You. Michael Prophet zou in 1980 internationaal doorbreken met zijn album Serious Reasoning. Gedurende de tachtiger jaren zou de in de dancehall scene geliefde muzikant werken met befaamde producers zoals Don Mais, Al Campbell, Sugar Minott, Winston 'Niney' Holness en Winston Riley en groeide zo uit tot één van de meest geliefde artiesten uit Jamaica. In 2009 verscheen zijn laatste album Protection. Prophet overleed in het Britse Bedford aan een hartstilstand.