Alle 192 Dood - De Hemelse Jukebox 2017

11. Oktober 2017

Oktober

03

Tom Petty
Tom Petty (66)

04

Jerry Ross
Jerry Ross (84)

Amerikaanse songwriter, producer en platenbaas. Ross begon zijn loopbaan als platenbaas in 1960 toen hij Sheryl Records had opgericht. Ross werkte rond dezelfde tijd als medepresentator van het populaire muziekprogramma American Bandstand en was ook de gastheer in de radioshow Caravan Of Music. Nadat hij de dan 17-jarige Kenny Gamble een contract had gegeven als songwriter begonnen de mannen te schrijven aan wereldhits zoals 'I'm Gonna Make You Love Me' van Dee Dee Warwick. Het nummer zou een internationale hit worden voor The Supremes & The Temptations. Vanaf 1965 ging Ross aan de slag voor Mercury Records en werkte met artiesten zoals Bobby Hebb, Spanky & Our Gang, Jay & The Techniques en Jerry Butler. Nadat hij Mercury Records weer had verlaten richtte Ross Heritage Records en Colossus Records op en scoorde megahits met singles van Shocking Blue ('Venus'), The Mob, The LTG Exchange en The Force. Ross overleed aan prostaatkanker.

05

Alvin DeGuzman
Alvin DeGuzman (38)

DeGuzman was van 1997 tot 2015 gitarist in de post-hardcore band The Icarus Line. Ook was hij in 2005 te horen op een album van de groep Giant Drag. DeGuzman overleed aan de gevolgen van kanker.

06

Bunny Sigler
Bunny Sigler (76)

Walter 'Bunny' Sigler was een Amerikaanse zanger, songwriter, multi-instrumentalist en producer. Sigler stond samen met Kenny Gamble en Leon Huff aan de wieg van de Philly Sound in de jaren zeventig. In 1967 richten de drie mannen Philadelphia International Records op, een platenlabel dat zich richtte op artiesten die funk en soul op onnavolgbare wijze wisten te combineren. Sigler werkte ook regelmatig met de discoband Instant Funk, die tevens als begeleidingsband op zijn soloplaten te horen was. Bunny scoorde zelf hits met singles zoals 'Let Me Party With you (Party Party Party)' (1977) en 'By The Way You Dance (I Knew It Was You)' (1979). Sigler overleed aan een hartaanval.

16

Iain Shedden
Iain Shedden (60)

Schots-Australische drummer en journalist. Shedden begon zijn loopbaan aan het einde van de jaren zeventig in de new wave band The Jolt. In 1982 wordt de drummer gevraagd om samen met The Saints te gaan touren in Europa. Shedden zou vanaf dat moment tot 1990 op diverse platen van The Saints te horen zijn. Ook speelde Shedden mee op een aantal albums van de groep Giant Sand en Summerhill. In 1992 verhuist Shedden naar Australie waar hij als journalist aan de slag gaat bij de krant The Australian. Shedden overleed aan strottenhoofdkanker.

17

Gord Downie
Gord Downie (53)

18

Eamonn Campbell
Eamonn Campbell (70)

Ierse muzikant. Campbell begon zijn loopbaan in Ierse bands zoals The Delta Boys, The Bee Vee Five en Dermot O'Brien and the Clubmen en
maakte sinds 1987 deel uit van The Dubliners. Na het uiteengaan van de groep in 2012 werd Campbell lid van The Dublin Legends. Ook produceerde de Ier platen van onder meer The Dubliners, Foster and Allen, Brendan Shine, Daniel O'Donnell en Paddy Reilly. Campbell overleed na een kortstondige ziekte.

Phil Miller
Phil Miller (68)

Engelse rock en jazz gitarist die deel uitmaakte van de beroemde Canterbury scene. De uit Barnet, Hertfordshire afkomstige gitarist maakte deel uit van de groepen Delivery, Matching Mole, Hatfield and the North, National Health, Short Wave en zijn eigen band In Cahoots. In die laatstgenoemde band speelde Miller met Richard Sinclair, Elton Dean, Pete Lemer en Pip Pyle. Ook was Miller te horen op platen van Caravan en Robert Wyatt.

20

Boris Lindqvist
Boris Lindqvist (76)

Karl Boris Lennart Lindqvist was één van de allereerste rock-'n-roll artiesten in Zweden. Lindqvist was zanger van de band The Telstars die een hitje scoorden met de single 'Håll Dig Till Höger, Svensson' in 1967. Ook hield de muzikant zich bezig met jazz en schlagermuziek. De Zweed richtte later de Boris Jazz 'n' Roll Band op.

21

Martin Eric Ain
Martin Eric Ain (50)

Martin Erich Stricker was een Zwitsers-Amerikaanse bassist. Ain begon zijn muzikale loopbaan in 1983 in de duistere black metal band Hellhammer waarin hij de basgitaar beroerde onder het pseudoniem Slayed Necros. Vanaf 1984 ging de band verder onder de naam Celtic Frost en ging de bassist spelen onder de naam Martin Eric Ain. In 2017 was Ain nog te horen op het Celtic frost album To Mega Therion. Ain was ook de eigenaar van de club Mascotte waar veel opkomende internationale artiesten al een optreden gaven. De bassist overleed aan een hartaanval.

22

Daisy Berkowitz
Daisy Berkowitz (49)

George Young
George Young (70)

24

Fats Domino
Fats Domino (89)
In Memoriam

27

Mike Hudson
Mike Hudson (61)

Amerikaanse zanger en gitarist. Hudson was vooral bekend als de frontman van de uit Cleveland, Ohio afkomstige punkband The Pagans. De band bestond van 1977 tot 1979 en bracht in die tijd de singles 'Street Where Nobody Lives' (1978), 'Dead End America' (1979) en 'Not Now No Way' (1979) uit. In de negentiger jaren speelde Hudson met GG Allin and the Murder Junkies, the Highrollers en the Styrenes. Hudson, die ook journalist was voor de krant Niagara Falls Reporter, schreef in 2008 het boek Diary of a Punk: Life and Death in the Pagans. Hudson overleed aan de gevolgen van bloedvergiftiging.

28

Gert Timmerman
Gert Timmerman (82)

29

Keith Wilder
Keith Wilder (65)

Keith Edward Wilder was een Amerikaanse muzikant die vooral bekend werd als oprichter van de discogroep Heatwave. In 1977 scoorde de groep hun enige hit in Nederland met de single 'Boogie Nights'. In Amerika scoorde de band ook hits met singles zoals 'Always and Forever' en 'The Groove Line'. In 2001 verscheen hun laatste single 'Grooveline'. Wilder overleed aan een hartaanval.