Vijf gametips voor de maand november

5. Hand of Fate 2

In 2015 kwam de vrij onbekende ontwikkelaar Defiant Development met Hand of Fate, een interessante indiegame die actie-roleplaying met het kaartgenre combineerde. Door een originele insteek, en in feite het creëren van een nieuw genre, werd de game positief ontvangen, en met een beetje hulp van Kickstarter staat ons in november een vervolg te wachten.

Hand of Fate 2 gebruikt dus kaarten, maar is toch totaal anders dan Gwent of Hearthstone. De kaarten zijn in veel gevallen slechts encounters, die je de ene keer kan oplossen door slechts een tekstpuzzel op te lossen, en de andere keer zal je er daadwerkelijk, in realtime, voor moeten vechten. En in welke omstandigheden en welke equipment je daarvoor krijgt, dat is uiteraard afhankelijk van jouw deck en die van je tegenstander, 'The Dealer'.

We kunnen het je niet kwalijk nemen als het allemaal nog wat ingewikkeld lijkt. Of het het allemaal waard blijkt te zijn gaat later deze maand blijken, want Hand of Fate 2 komt 7 november naar PlayStation 4, Xbox One en pc.