De beste films voor Halloween van A tot Z

6. The Devil's Rejects (2005)

The Devil's Rejects was het vervolg op de film House Of 1000 Corpses (2003) van Rob Zombie die daar duidelijk mee liet zien dat een vervolgfilm minstens even goed kan zijn als zijn voorganger. Het zwaar psychopatische trio Captain Spaulding (Sid Haig), Otis Driftwood (Bill Moseley) en Vera-Ellen 'Baby' Firefly (Sheri Moon Zombie) zijn op de vlucht voor de politie en voelen de hete adem in hun nek van Sheriff John Quincey Wydell (William Forsythe) die het zelf ook niet al te nauw neemt als het op de wet aankomt.

The Devil's Rejects
The Devil's Rejects

The Devil's Rejects is een aangenaam eerbetoon aan de grimmige horrorfilms uit de zeventiger jaren zoals The Texas Chainsaw Massacre, The Hills Have Eyes en I Spit On Your Grave. Het resulteerde dan ook in een rolprent met een ijzersterke cast met onder meer de culthelden Danny Trejo (Machete), Matthew McGrory (Big Fish), Bill Moseley (The Texas Chainsaw Massacre 2), William Forsythe (Raising Arizona) en Chris Hardwick (Talking Dead). De met ziek en sadistisch geweld doorspekte film zou worden gemaakt met een budget van zo'n 7 miljoen dollar en zou wereldwijd zo'n kleine 20 miljoen dollar opleveren.

De film van Rob Zombie zou ook een behoorlijke tijd een record in handen hebben. In The Devil's Rejects is namelijk maar liefst 560 keer het woord FUCK te horen. De rol van Sheriff John Quincey Wydell was gebaseerd op een combinatie van de acteurs Lee Marvin en Robert Shaw. Acteur Matthew McGrory, die in de film te zien is als Tiny Firefly, overleed in augustus 2005 op 32-jarige leeftijd aan de gevolgen van een hartkwaal. The Devil's Rejects werd aan de 2.29 meter lange filmheld opgedragen.