De beste films voor Halloween van A tot Z

24. The Velvet Vampire (1971)

The Velvet Vampire van regiseuse Stephanie Rothman is een perfecte film als je geen keuze kunt maken tussen een vampierenfilm en een western. The Velvet Vampire is namelijk een combinatie van deze twee genres zoals die ook alleen maar kon worden gemaakt in de vroege jaren zeventig, die verscheen bij Roger Corman's New World Pictures.

The Velvet Vampire
The Velvet Vampire

Lee (Michael Blodgett) en Susan (Sherry Miles) zijn een pas gehuwd stel die door de charismatische Diane LeFanu (Celeste Yarnall) worden uitgenodigd om een weekend door te brengen op haar afgelegen landhuis. Aangekomen op het landgoed heeft het tweetal afzonderlijk dromen waarin ze worden verleid door de aantrekkelijke Diane. Al snel ontdekken ze daarna dat niet alle dromen bedrog zijn en dat Diane niks minder is dan een dorstige eeuwenoude vampier.

Alleen de aanwezigheid van de oogstrelende blondine Celeste Yarnall is al genoeg reden om deze obscure western van Roger Corman protégé Stephanie Rothman, de we natuurlijk ook al kenden van cultklassiekers als Blood Bath (1966), It's a Bikini World (1967) en The Student Nurses (1970), eens op te gaan zoeken op het wereldwijde web. De film is namelijk nooit officieel op dvd uitgebracht en de originele VHS-band van de film wordt ook voor stevige bedragen verkocht via sites als Ebay. Gelukkig staat er een redelijke kopie van de film op YouTube, de link daarvan kun je hieronder vinden. Liefhebbers van soft erotische jaren zeventig pulp zullen deze cinematische parel zeker weten te waarderen. Al is het alleen maar voor de spooky filmmuziek van het illustere duo Roger Dollarhide en Clancy B. Grass III.