De beste films voor Halloween van A tot Z

22. Trick 'r Treat (2007)

De meest gebezigde kreet tijdens de avond van halloween is zonder enige twijfel 'Trick 'r Treat'. Het is ook de titel van een film uit 2007 van de uit Columbus (Ohio) afkomstige Michael Dougherty, die we ook kennen als de scenarioschrijver van onder meer X2 (2003), Superman Returns (2006) en X-Men: Apocalypse (2016) en als regisseur van de Sinterklaasiaanse horrorfilm Krampus (2015).

Trick 'r Treat
Trick 'r Treat

In Trick 'r Treat zien we een vijftal korte verhalen die zich allemaal afspelen in een dorpje in Ohio. Zo is er een stelletje dat ontdekt wat voor onheil er gebeurd als je te vroeg je pompoen dooft, is er een schoolmeester die zijn vrije tijd doorbrengt als seriemoordenaar, een schuchter schoolmeisje dat haar ideale vriendje denkt te hebben gevonden, een groepje scholieren die een prank tijdens Halloween verkeerd af zien lopen en een kluizenaar die bijzonder bezoek aan zijn deur krijgt op de avond van halloween.

Trick 'r Treat is een film die wat de opbouw betreft wel wat doet denken aan bijvoorbeeld Creepshow, Tales From The Crypt en de serie Amazing Stories. De vijf verhalen die we in de film zien voorbijkomen hebben namelijk allemaal op één of andere wijze een connectie met elkaar en ademt bij het openen van elk hoofdstuk de sfeer van een stripverhaal. Als er één film is, naast de ultieme klassieker van John Carpenter, die je in een complete halloweensfeer weet te brengen dan is het wel deze heerlijke film van Dougherty, die maar een minpuntje kent en dat is dat ie wel erg aan de korte kant is. Ach, des te meer reden om daarna nog een film te gaan bekijken toch?