De beste films voor Halloween van A tot Z

16. Night Of The Demons (1988)

Soms is het nog best lastig als je bij een alfabetisch overzicht van goeie horrorfilms maar één titel per letter wil kiezen. Zo hadden we bij de N kunnen kiezen voor de absolute vampieren klassieker Nosferatu, de geweldige zombiefilm Night Of The Living Dead of het moordende konijn in de cultklassieker Night Of The Lepus. In dit overzicht hebben we evenwel gekozen voor Night Of The Demons, een rolprent die zich afspeelt op de avond van halloween. Je gaat tenslotte ook niet in april naar een kerstfilm kijken, alhoewel we hier op FOK! zijn en dan weet je het maar nooit.

Night Of The Demons
Night Of The Demons

In Night Of The Demons draait het allemaal om een groepje studenten die het plan hebben opgevat om een Halloweenfeest te houden in een verlaten huis met een nogal duister verleden genaamd Hull House. Geheel in de traditie van Halloween houden de jongeren in het huis een seance en ontwaken daarmee een demonisch wezen. Vanaf dat moment begint een dodelijke strijd om te overleven.

Night Of The Demons van regisseur Kevin Tenney is een film die alle juiste elementen voor een jaren tachtig film bevat. Veel halfnaakte vrouwen, platte humor en een stevige dosis ranzigheid van de bovenste plank dus. Night Of The Demons is een film die meer dan eens doet denken aan klassiekers zoals Evil Dead van Sam Raimi en de Demoni-films van Lamberto Bava en dan weet een liefhebber eigenlijk al genoeg. Night Of The Demons zou een tweetal vervolgen krijgen, die niet kunnen tippen aan deze film uit 1988 en ook de remake uit 2009 is bij lange na niet zo geslaagd als deze regelmatig over de top knallende horrorfilm.