De beste films voor Halloween van A tot Z

15. The Mist (2007)

Een film die we ook zeker tot het beste werk van Stephen King mogen rekenen is dit pareltje uit 2007 van regisseur Frank Darabont. Op zich natuurlijk geen verrassing als je weet dat King en Darabont hun krachten eerder al bundelden bij de meesterlijke films The Shawshank Redemption (1994) en The Green Mile (1999).

The Mist
The Mist

The Mist speelt zich af in een stadje in Maine dat op zekere dag getroffen wordt door een merkwaardige storm die wordt gevolgd door een duistere en ondoordringbare mist. Een aantal van de inwoners van het stadje weten zich in te sluiten in een lokale supermarkt waar ze al snel tot de ontdekking komen dat er allerhande monsterlijke wezens in de mist schuilen die alle mensen lijken te willen uitroeien.

The Mist werd opgenomen in slechts 37 dagen door Frank Darabont en de crew van de populaire televisieserie The Shield. In de cast komen we ook een groot aantal acteurs en actrices tegen, zoals Jeffrey DeMunn, Melissa McBride, Laurie Holden, Juan Gabriel Pareja, Cheri Dvorak, Sam Witwer, en Tiffany Morgan, die we later ook zouden zien schitteren in de televisieserie The Walking Dead.

Mocht je trouwens de kans hebben dan kunnen we je aanraden om de director's cut van Darabont te bekijken, die als bonus aan de special edition 2dvd van The Mist is toegevoegd. Deze is namelijk compleet in grofkorrelig zwart/wit geschoten. Van The Mist werd dit jaar ook een televisieserie gemaakt maar die bagger, die godzijdank dan ook na één seizoen al terecht van de buis is gehaald, is op geen enkele wijze te vergelijken met deze imponerende film. Mocht je trouwens het verhaal van Stephen King al hebben gelezen in de bundel Dark Forces dan kun je nog steeds naar deze film kijken aangezien deze een ander einde heeft gekregen, die op zijn zachtst gezegd de titel van het boek wel eer aandoet.