De beste films voor Halloween van A tot Z

14. The Lost Boys (1987)

In de tachtiger jaren zagen we diverse fijne komische vampierenfilms verschijnen zoals Fright Night (1985), Once Bitten (1985) en Vamp (1986). Een film die ook absoluut in dat rijtje mag worden genoemd is de film The Lost Boys van Joel Schumacher.

The Lost Boys
The Lost Boys

In The Lost Boys zien we het verhaal van de alleenstaande moeder Lucy (Dianne West) die samen met haar twee zoons Michael (Jason Patric) en Sam (Corey Haim) vanuit Arizona naar het stadje Santa Carla in Californië verhuist. Sam raakt al snel bevriend met de Frog broers, Edgar (Corey Feldman) en Alan (Jamison Newlander), en Michael trekt steeds meer op met een motorbende onder leiding van de charismatische David (Kiefer Sutherland). Dan ontdekt Sam dat zijn broer zich vreemd begint te gedragen, de hele dag een zonnebril draagt en geen spiegelbeeld meer heeft en zal alle zeilen bij moeten zetten om zijn broer te redden.

The Lost Boys was één van de films die ervoor zouden zorgen dat het genre vampierenfilm weer populair werd bij een jonger publiek en kan ook worden bekeken als een inspiratiebron voor bijvoorbeeld de serie Buffy The Vampire Slayer en de films Interview With A Vampire en What We Do in the Shadows. Neem daarbij de sterke soundtrack met liedjes van Echo & The Bunnymen, INXS, Roger Daltrey en anderen en een ijzersterke cast en je weet dat dit een film is die je minstens één keer in je leven moet hebben gezien.