De beste films voor Halloween van A tot Z

13. Killer Klowns from Outer Space (1988)

Killer Klowns from Outer Space is een Amerikaanse cult horror-komedie uit 1988 van Stephen, Charles en Edward Chiodo. De film, die met een zeer bescheiden budget van 2 miljoen dollar werd gemaakt, heeft in de loop der jaren een behoorlijke cultstatus op weten te bouwen en is tot de dag van vandaag nog steeds tijdens Halloween op diverse Amerikaanse televisiezenders te zien.

Killer Klowns from Outer Space
Killer Klowns from Outer Space

Killer Klowns from Outer Space is een film die zich afspeelt in het stadje Crescent Cove, waar de lokale tieners op vrijdagavond met hun auto naar het park gaan om met elkaar te vrijen. Als de jonge studenten Mike (Grant Cramer) en Debbie (Suzanne Synder) voor het eerst naar die locatie gaan zijn ze getuige van een overkomende komeet die lijkt neer te storten. Het tweetal gaat op zoek naar de landingsplaats en treft daar een mysterieus opgloeiende circustent aan vol met clowns. Deze buitenaardse clowns zijn echter niet zo grappig als hun menselijke soortgenoten en als de lokale bevolking dat in de gaten begint te krijgen loopt alles pas echt gigantisch uit de hand.

Dit is een cultfilm zoals een cultfilm behoort te zijn. Lekkere wijven, bizarre aliens die er uitzien als maniakale clowns en de meest uiteenlopende wazige wapens die je maar kunt verzinnen. Volgens de elitaire kakkers van de VPRO, die klaarblijkelijk liever naar een filmhuis gaan om daar naar groeiend gras te kijken, is de film tienderangs en dat is voor ons alleen maar des te meer reden om dit obscure pareltje te promoten. Alhoewel obscuur? In Amerika kent de film inmiddels een behoorlijke cultstatus en dat is niet voor niks. Killer Klowns from Outer Space is gewoon heerlijk vermaak waarbij je het verstand even op nul kunt zetten om gewoon even fijn te genieten van dit visuele eerbetoon aan de betere B-films uit de vijftiger en zestiger jaren met een eveneens zeer aangename soundtrack met de Amerikaanse punkband The Dickies.