De beste films voor Halloween van A tot Z

10. House Of 1000 Corpses (2003)

In 2003 maakte Rob Zombie, de charismatische frontman van de band White Zombie, zijn regiedebuut met de bruut harde en uiterst naargeestige horrorfilm House Of 1000 Corpses. Een rolprent die duidelijk gemaakt was door een persoon met een enorme voorliefde voor de betere horrorfilms uit de vroege zeventiger jaren. Dat was op zich niet verrassend voor de fans van de muzikant die zich al vanaf het debuutalbum Hellbilly Deluxe (1998) van White Zombie liet inspireren door allerlei obscure rolprenten uit een duister verleden.

House Of 1000 Corpses
House Of 1000 Corpses

In House Of 1000 Corpses draait het om een stel jonge Amerikanen die het land doortrekken om te schrijven over de bezienswaardigheden die ze tegenkomen. Hierbij komen ze terecht bij een benzinepomp en het daarbij behorende Museum of Monsters & Madmen van Captain Spaulding (Sid Haig) waar ze horen over de lokale legende van Dr. Satan. Onderweg naar de duivelse medicus pikken ze een lifster op genaamd Baby Firefly (Sheri Moon Zombie). Als ze daarna opeens een klapband krijgen moeten ze noodgedwongen wel naar de familie Firefly om daar om hulp te vragen. Het is het begin van een gruwelijk bloedstollend kat-en-muisspel.

Het idee voor de film House Of 1000 Corpses ontstond toen Zombie bezig was met een attractie voor Universal Studios Hollywood genaamd The House Of 1000 Corpses. Zombie ging met zijn idee voor de film naar de studiobazen en was nog geen twee maanden al aan het werk op de filmset van House Of 1000 Corpses. De film zou worden gemaakt met een budget van 7 miljoen dollar en zou in slechts 25 dagen opgenomen worden. Toch zou het nog zo'n drie jaar duren voordat House Of 1000 Corpses in de bioscoop te zien was.

In de pers zou de film van Zombie ongenadig aangepakt worden maar toch wist House Of 1000 Corpses een behoorlijke cultstatus op te bouwen. Ben je wel een liefhebber van sadistisch en expliciet in beeld gebracht geweld, functioneel vrouwelijk naakt en een eveneens bruut beukende soundtrack, dan kun je met deze parel en de opvolger The Devils Rejects (2005) een prima Halloween-avond hebben