Blizzcon 2017 - FOK! Games toernooigids voor esports

4. Heroes of the Storm

HGC

Blizzard's MOBA mag uiteraard ook niet ontbreken tijdens Blizzcon. De kampioen van de Heroes of the Storm Global Championship (HGC) zal gekroond worden tijdens de conventie in Anaheim, waarbij zestien teams zullen uitmaken wie er de beste is.

Hoe is de opzet?

Het toernooi voor Heroes of the Storm vindt eigenlijk twee keer per jaar plaats: een keer in de eerste helft van het jaar dat wordt afgesloten met de mid-season brawl, en op het einde van het jaar met de HGC Grand Finals. Voor de kwalificatie kent Heroes of the Storm vier hoofdregio's: Noord-Amerika, Europa, China en Zuid-Korea. Deze zenden ieder drie teams af, waarbij de twee beste teams gebaseerd op de eindstand van de competitiefase zich automatisch kwalficeren en het derde team wordt bepaald aan de hand van playoffs. Verder zenden de regio's Zuid-Amerika, Zuidoost-Azië, Taiwan en de combo Australië/Nieuw-zeeland elk één deelnemer af. 

Het aantal teams is ten opzichte van vorig jaar opnieuw uitgebreid, en nu doen er zestien teams mee in plaats van acht. De groepsfase volgt dezelfde structuur als die van de andere toernooien: vier teams spelen tegen elkaar, waarbij de winnaars een winnaarswedstrijd spelen om te bepalen wie er door gaan naar de kwartfinale. De verliezers van de eerste twee wedstrijden spelen een eliminatiewedstrijd, waarvan de winnaar daarvan een decider speelt tegen de verliezer van de winnaarswedstrijd om te bepalen wie er door gaat naar de kwartfinale.

In de groepsfases en de kwartfinales geldt een best-of-three. De halve finale en de finale worden gespeeld in een best-of-five.

Wie doen er mee?

Team Dignitas doet voor de derde keer op rij mee, en ook de Koreaanse titelverdedigers L5 (die vorig seizoen nog Ballistix heetten) keren terug. Ook MVP Black maakt weer zijn rentree tijdens het wereldkampioenschap. Team Freedom heeft zijn plek ook meer dan verdiend na een goede prestatie te hebben neergezet tijdens de Western Clash. De Amerikanen zullen moeten vertrouwen op Roll20 eSports en Tempo Storm.

Wat staat er op het spel?

Heroes of the Storm heeft de grootste prijzenpot van alle Blizzard-games om te compenseren dat het hier om een teamsport gaat in plaats van een individuele prestatie. Bereikt een team de halve finale, dan kan het 75.000 dollar op de bankrekening bijschrijven. De verliezend finalist krijgt 200.000 dollar, de winnaar gaat met een half miljoen naar huis.

Wie gaat er winnen?

Moeilijk te zeggen, mede omdat de metas en de gekozen heroes voor elke regio anders zijn en er daardoor dus onvoorspelbare wedstrijden gespeeld kunnen worden. De grootste kanshebbers zijn onder andere Fnatic na hun winst tijdens de mid-season brawl, maar MVP Black is al ongeslagen sinds augustus. Er zijn ook nog kansen voor Roll20 eSports en L5 zullen gebrand zijn om hun titel te verdedigen, maar het wordt hoogstwaarschijnlijk óf Fnatic, óf MVP Black.

Wanneer moet ik kijken?

De kwartfinales beginnen op 3 november om 20:00 uur.  De halve finales vinden plaats op 4 november en beginnen om 18:00 uur. De finale wordt gespeeld op 5 november, om 00:30 uur Nederlandse tijd.

De wedstrijden zijn te volgen via het Twitch-kanaal van Heroes of the Storm.

Groep A

Datum Wedstrijd Uitslag Opmerkingen
26 oktober MVP Black - DeadlyKittens 2 - 0  
26 oktober CE - Tempo Storm 2 - 0  
26 oktober MVP Black - CE 2 - 0   MVP Black naar kwartfinale
26 oktober Tempo Storm - DeadlyKittens 2 - 1   
26 oktober CE - Tempo Storm 0 - 2  Tempo Storm naar kwartfinale

Groep B

Datum Wedstrijd Uitslag Opmerkingen
27 oktober Fnatic - Dark Sided 2 - 0  
27 oktober Team Freedom - Beyond the Game 2 - 1   
27 oktober Fnatic - Team Freedom 2- 1 Fnatic naar kwartfinale
27 oktober Beyond the Game - Dark Sided 2 - 1  
27 oktober Team Freedom - Beyond the Game 2 - 0 Team Freedom naar kwartfinale

Groep C

Datum Wedstrijd Uitslag Opmerkingen
28 oktober Roll20 eSports - RED Canids 2 - 1  
28 oktober Team Dignitas - Tempest  2 - 1   
28 oktober Roll20 eSports - Team Dignitas 0 - 2  Team Dignitas naar Halve Finale
28 oktober Tempest - RED Canids  2 - 0   
28 oktober  Roll20 eSports - Tempest 2 - 0 Roll20 eSports naar Halve Finale

Groep D

Datum Wedstrijd Uitslag Opmerkingen
29 oktober SPT - Soul Torturers 2 - 0   
29 oktober Ballistix - Team Expert 2 - 0   
29 oktober SPT - Ballistix 0 - 2  Ballistix naar Halve Finale
29 oktober Team Expert - Soul Torturers 2 - 0    
29 oktober SPT - Team Expert 0 - 2 Team Expert door naar Halve Finale

Kwartfinale

Datum Wedstrijd Uitslag
3 november MVP Black - Team Freedom 2 - 0 
3 november Team Dignitas - Team Expert 0 - 2 
3 november Fnatic - Tempo Storm 2 - 1 
3 november Roll20 eSports - Ballistix 1 - 2 

Halve finale

Datum Wedstrijd Uitslag
4 november MVP Black - Team Expert 3 - 0 
4 november Fnatic - Ballistix  

Finale

Datum Wedstrijd Uitslag
4 november Nog niet bekend