Vijf nieuwe series die je eigenlijk niet mag missen

6. Snowfall

Snowfall
FX

Snowfall

Eveneens zeer indrukwekkend is de gitzwarte drama- en misdaadserie Snowfall, waarvan inmiddels al een tweede seizoen in de planning staat. Dat is op zich niet echt verrassend als je weet dat dit een serie is uit de pen van niemand minder dan Dave Andron (Justified), Eric Amadio (Columbus Day) en John Singleton (Boyz n the Hood).

Snowfall is een serie die zich afspeelt in het Los Angeles van 1983 als het zwaar verslavende crack een opmars maakt in de Amerikaanse steden en diverse mensen dat zien als een moment om de macht te grijpen. De 19-jarige Franklin Saint (Damson Idris) is een jonge Afro-Amerikaan die zijn Amerikaanse droom in vervulling wil laten gaan door de kost te gaan verdienen als drugshandelaar. Dan is er Lucia Villanueva (Emily Rios), de dochter van kartelbaas Manuel (Manuel Uriza) die een grotere rol wil spelen in de bende van haar vader. Tenslotte is er dan nog de in onmin geraakte C.I.A.-agent Teddy McDonald (Carter Hudson) die zijn loopbaan weer op de rails probeert te krijgen met de vangst van een grote drugsbaas.

Snowfall 1

Snowfall is een serie die zich nog het beste laat omschrijven als een combinatie van een oldschool grindhouse blaxploitation-film met een snufje Miami Vice, Narcos en Breaking Bad. Net als in de serie The Wire en de film Traffic zien we de levensloop van een aantal uiteenlopende personen die allemaal op hun eigen manier een rol spelen in de wereld van de crackhandel en die uiteindelijk allemaal op de één of andere wijze op den duur met elkaar te maken zullen krijgen in een verhaal dat als een dodelijk spinnenweb door elkaar loopt.

Wat Snowfall ook een aangename serie maakt is de gebruikmaking van een relatief onbekende cast waardoor je niet de hele tijd wordt afgeleid door bekende koppen in beeld. Het tiendelige eerste seizoen van Snowfall werd afgelopen juli al in Amerika uitgezonden en is sinds kort ook te zien op het tweede kanaal van de BBC. Ben je dus wel een liefhebber van de hierboven al genoemde films en series en heb je geen bezwaar tegen expliciet geweld en vrouwelijk naakt dan kunnen we je zeker dit pareltje aanraden.