Vijf gametips voor de maand oktober

5. Forza Motorsport 7

Vanaf 3 oktober kunnen racefans aan de slag met de nieuwe telg uit de Forza Motorsport-familie: Forza Motorsport 7. Wat we kunnen verwachten? Een heleboel auto's in nog veel meer verschillende configuraties, een hele rits racetracks waaronder veel uit vorige Forza-delen, prachtige graphics en, geërfd uit de Forza Horizon-titels, dynamische weereffecten.

Iedereen zag een nieuw deel van Microsofts succesvolle racing franchise wel aankomen. Forza 7 werd officieel aangekondigd tijdens de E3 van een paar maanden geleden, toen ook bekend werd dat deze titel op Microsofts Xbox One X in 4K-resolutie zal draaien op 60 frames per seconde. Op de gewone Xbox One brengt Forza 7 het met 1080p en 60fps er ook nog steeds keurig vanaf.

Waar in Forza 6 de 'cover car' nog de 2017-uitvoering van de Ford GT was, als gevolg van een deal tussen ontwikkelaar Turn 10 en Ford Motor Comany, geldt voor Forza 7 dat de 2018-versie van de Porsche 911 GT2 RS het boegbeeld wordt als gevolg van een soortgelijke deal met Porsche. Vanaf 3 oktober kunnen we dus met de scheurijzers aan de slag op Xbox One en pc (Windows 10).