Vijf gametips voor de maand september

6. Star Fox 2

Star Fox 2 mag uiteraard niet in onze lijst ontbreken. Deze SNES-game komt op 29 september uit als onderdeel van de SNES Classic Mini. Dit is de eerste officiële release van de game. Het werd oorspronkelijk, ondanks dat het spel compleet af was, in 1995 geannuleerd. Nintendo vond dat Star Fox 2 geen plaats meer in de markt van destijds zou vinden, met name door de concurrentie van de toen al uitgekomen PS1.

In Star Fox 2 neem het het weer op tegen Adross, die wederom het Lylat-stelsel bedreigt. Een paar ruimtedieren moeten dit tegenhouden. Het spel zelf is simpel. Je kiest een missie door een planeet te selecteren en vervolgens dien je gewoon het einde van het level te bereiken terwijl je vijanden met je Arwing overhoop schiet. Het is in vele opzichten een vrij gewone sequel die veel op het origineel lijkt. Dat maakt niet uit, want de originele Star Fox is een SNES-klassieker.

Je moet eerst een SNES Classic Mini zien te bemachtigen, maar eigenlijk mogen Nintendo-fans dit stukje geschiedenis niet missen.