FOK!toen en nu: Allah-Las

4. Calico Review (2016)

In september 2016 brengt Allah-Las hun derde album Calico Review uit op Mexican Summer. Naast het album verschijnt er ook een nieuwe gelimiteerde 7" single getiteld 'Could Be You'. Calico Review is een album waarop we de beste elementen van de voorgaande albums samengebracht horen worden in een twaalftal ijzersterke tracks. Waar 'Famous Phone Figure' nog het meest doet denken aan een obscuur stuk Britse psychedelica moeten we bij 'Could Be You' meer denken aan de betere sixties punk uit Texas. Met liedjes als 'Strange Heat' en 'Mausoleum' doet de band zelfs bij vlagen denken aan de melodieuze experimenten van de legendarische Velvet Underground.

In februari van dit jaar verscheen de laatste single tot op heden van Allah-Las. Ook 'Autumn Dawn' is afkomstig van het album Calico Review en wordt in een zeer gelimiteerde oplage van slechts 500 exemplaren uitgebracht, met als bonus een houten singles-adaptor met het logo van de groep.

Allah Las Adaptor

Met 'Autumn Dawn' laat de band zich van hun meest psychedelische kant horen en doen zelfs een beetje denken aan The Monkees ten tijde van hun film Head.

We sluiten deze special af met beelden van het fijne optreden van Allah-Las op Best kept Secret. Het concert werd eerder gestreamd op de website van 3voor12. Heb je in elk geval een beetje een idee van wat een groot aantal fans de afgelopen week moest missen. Allah-Las kennende zullen ze vast nog wel eens terug komen in Nederland. Die laten zich echt niet tegenhouden door een dronken Spaanse loodgieter met een wit bestelbusje.