30 Jaar Kyuss

6. ...And The Circus Leaves Town (1995)

...And The Circus Leaves Town (1995)

...And The Circus Leaves Town (1995)
...And The Circus Leaves Town (1995)

Nadat drummer Brant Bjork de groep had verlaten werd zijn plaats overgenomen door Alfredo Hernández (ex-Yawning Man), die in het midden van de jaren tachtig ook al met Scott Reeder in de band Across The River had gespeeld. In maart 1995 neemt de band in slechts 20 dagen hun vierde en eveneens laatste album ...And The Circus Leaves Town op.

One Inch Man (1995)
One Inch Man (1995)

...And The Circus Leaves Town was commercieel gezien een stuk minder succesvol dan de voorgangers Blues for the Red Sun en Welcome to Sky Valley. Dat lag absoluut niet aan de muziek, maar had eerder te maken aan het gebrek aan promotie voor de plaat. Van ...And The Circus Leaves Town verschijnt alleen de track 'One Inch Man' op single en daar zat weer een fraaie videoclip bij die je hieronder kunt zien.

Zo'n drie maanden na het verschijnen van ...And The Circus Leaves Town besloten de mannen van Kyuss begin 1996 om er een punt achter te zetten. Niet lang daarna doken er al geruchten op dat de band een doorstart zou maken. Deze geruchten werden mede gevoed door het verschijnen van de split-single met de band Wool en de 10" single met de Black Sabbath-cover 'Into The Void'. Beide tracks van laatstgenoemde plaat zullen later ook terug te vinden zijn op de titelloze split-elpee met Queens Of The Stone Age, die in 1997 verschijnt.