30 Jaar Kyuss

5. Welcome To Sky Valley (1994)

Welcome To Sky Valley (1994)

Welcome To Sky Valley (1994)
Welcome To Sky Valley (1994)

Vlak na het verschijnen van Blues For The Red Sun besluit Nick Oliveri de groep te verlaten en wordt zijn plaats overgenomen door bassist Scott Reeder. Reeder maakte eerder deel uit van de groep The Obsessed, waarmee Kyuss eerder al eens had getoerd langs de Amerikaanse westkust. Niet lang daarna had Kyuss een platencontract bij Elektra Records, die het financieel kwakkelende Dali Records hadden overgenomen.

Begin neemt Kyuss samen met hun inmiddels vaste producer Chris Goss het derde album Welcome To Sky Valley op. Door alle strubbelingen met de platenmaatschappijen zou het nog bijna een jaar duren voordat het album werkelijk zou verschijnen. Welcome To Sky Valley was eveneens het laatste album waarop we mede-bandoprichter en drummer Brant Bjork konden horen spelen. Bjork zou later vertellen dat hij vooral moeite had met het langdurige touren.

Demon Cleaner (1994)
Demon Cleaner 7" (1994)

Op Welcome To Sky Valley komen we, als we de verborgen laatste track meerekenen, 10 eigen nummers en een cover van de band Across The River tegen. Van die laatstgenoemde band maakte Scott Reeder ooit deel uit. Van het album worden 'Demon Cleaner' en 'Gardenia' ook op single uitgebracht. Van 'Demon Cleaner' wordt ook een videoclip gemaakt die ook regelmatig op MTV te zien is.

Op 22 mei 1994 is Kyuss voor het eerst in Nederland te zien als ze een optreden doen op Dynamo Open Air. Van dat festival werden opnames uitgezonden op de Duitse televisie, die dankzij een liefhebber met VHS-recorder op YouTube terug te zien zijn. Naast Kyuss zijn er ook opnames te zien van onder meer Prong, Life Of Agony en Sick Of It All.