Vijf gametips voor de maand augustus

4. F1 2017

Een nieuw seizoen, en dus ook weer een nieuwe game. F1 2017 is alweer de achtste poging van Codemasters om een semi-realistische weergave van het Formule 1-circus te maken in gamevorm. Voor dit seizoen lijkt Codemasters zich, ironisch genoeg, vooral te richten op zijn 'classic' content. Met twaalf verschillende legendarische auto's van tussen 1988 en 2010, zou er voldoende content moeten zijn buiten het huidige veld van auto's.

Buiten classic content biedt F1 2017 ook een gloednieuwe Championships-mode, en kunnen spelers ook kortere versies van circuits verkennen. Onder andere Silverstone, Circuit of the Americas en Bahrain International Circuit zullen kortere varianten krijgen. Alsof Monaco nog niet uitdagend genoeg is, geeft F1 2017 je ook de kans het meest prestigieuze evenement van het seizoen 's nachts te rijden.

Met stevige wijzigingen van het reglement dit seizoen mogen we ook wel grote wijzigingen in de gameplay verwachten. De auto's zullen zo'n twee seconden per rondje sneller gaan dan de auto's van vorig seizoen, door onder andere flink verbeterde aerodynamica. Het is nog wel even afwachten of de game zodanig realistisch is dat de Honda- en Renault-motoren het constant begeven.

F1 2017 komt 25 augustus, dus vlak voor de Grand Prix van België, naar PlayStation 4, Xbox One en PC.