Vijf gametips voor de maand augustus

2. Mario + Rabbids: Kingdom Battle.

In januari waren er al geruchten over het bestaan van de game, tot grote ophef onder de games-community, maar op E3 2017 kondigde Ubisoft samen met Miyamoto dan toch de cross-over tussen Mario en de Rabbids aan: Mario + Rabbids: Kingdom Battle.

Zelden heb ik een game gezien die na de officiële aankondiging voor een dusdanig grote stemmingswisseling heeft gezorgd onder de community. Na de E3-demo was er bijna unanieme lof en ergens is dat ook terecht. De game ademt sfeer, de rabbids hebben een persoonlijkheid gekregen en de strategische gameplay lijkt goed te werken.

Door omstandigheden worden Ubisoft's Rabbids geteleporteerd naar de Mushroom Kingdom en voor wat voor reden dan ook moeten de helden samenwerken, ongetwijfeld om de Mushroom Kingdom te redden. Dit doe je in strategische combat, met duidelijke inspiratie uit games zoals X-Com, waarin je rekening moet houden met positionering, wapens, verschillende klassen en abilities. Daarnaast is er een mooie wereld om te verkennen, vol met subtiele verwijzingen en secrets. Ubisoft noemde een verhouding van zo'n 70:30, dus er is genoeg te vechten, maar ook genoeg te onderzoeken.

Ons aller Pheno heeft de kans gekregen om de game te spelen, zijn preview kun je hier vinden. Mario + Rabbids: Kingdom Battle belooft iets nieuws te doen voor Mario en de Rabbids en het lijkt een mooie combo te worden. De game wordt gelanceerd op 29 augustus en is exclusief voor de Nintendo Switch.