25 Jaar Weezer

9. 2010 - Hurley

Na de voor Geffen tegenvallende verkoopresultaten van Raditude moest Weezer in 2009 op zoek naar een nieuw platenlabel. Het duurde echter niet lang voordat Brett Gurewitz (Bad Religion) in de bres sprong en de mannen van Weezer de kans gaf om hun achtste album Hurley uit te brengen op zijn platenlabel Epitaph Records.

Hurley (2010)
Hurley (2010)

Voor het album Hurley, dat werd vernoemd naar het door Jorge Garcia gespeelde personage in de cultserie Lost, maakte Weezer gebruik van het medium YouTube. Zo daagden ze 15 online videoproducers uit om binnen 30 minuten een clip te maken bij een track van de plaat. Daarnaast werd er flink promotie gemaakt via de in die tijd populaire YouTube-kanalen zoals Barely Political, Tay Zonday, Dave Days, Magic Hugs, Fred Figglehorn, Ray William Johnson en The Annoying Orange. Ook was de plaat te beluisteren via de MySpace-pagina van Weezer.

Zowel 'Hang On' als 'Memories' zouden worden uitgebracht op single, al wist de band alleen met laatstgenoemde nummer een bescheiden hitje te scoren in Amerika. Dat lag in elk geval niet aan het leuke videoclipje, waarin we de cast van Jackass ook voorbij zien komen.