25 Jaar Weezer

6. 2005 - Make Believe

Vlak nadat Maladroit was verschenen waren de mannen van Weezer alweer in de studio te vinden om te werken aan de opvolger. Vanaf de lente van 2002 tot begin 2003 werden er met enige regelmaat nieuwe tracks op de website van Weezer gezet. In totaal zouden er 28 tracks opgenomen worden maar geen van deze liedjes zouden op de volgende elpee terug te vinden zijn.

Make Believe (2005)
Make Believe (2005)

Dankzij producer Rick Rubin ontdekte Rivers Cuomo de geneugten van meditatie en het positieve effect daarvan tijdens het schrijven van nieuw materiaal voor de band. Met Make Believe wilde de band terugkeren naar het geluid van hun album Pinkerton. Aan de totstandkoming van het album werd zo'n drie jaar gewerkt, waarbij de band meer dn honderd demo's op zou nemen.

Werktitels voor Make Believe waren onder meer One Thousand Soviet Children Marching Towards The Sun en Either Way I'm Fine. Van het album werden vier singles uitgebracht. Make Believe was niet alleen het langste album van Weezer maar was tevens het eerste album waarop we twee nummer 1 hits aantreffen voor de band. Zowel 'Beverly Hills' als 'Perfect Situation' haalden de hoogste plaats in de Amerikaanse alternatieve charts. Laat daar nou ook erg leuke videoclips van bestaan.