Knights of the Frozen Throne: de favoriete kaarten van de crew

2. Puddington

Bonemare

Bonemare1

Een common-kaart, maar dit is wellicht een van de beste kaarten in de hele set. Je krijgt voor 7 mana een 5/5 minion plus nog een 5/5 minion mét taunt in het absolute rampscenario, en ik ben heel positief over de mogelijkheden die je hebt als je bonemare speelt. Je hebt een taunt minion nodig tegen aggro? Bonemare! Net dat extra beetje nodig om een grote minion van je tegenstander van het bord te vegen? Bonemare! Het is niet onterecht dat deze kaart nu al wordt vergeleken met de beruchte Dr. Boom van de Goblins versus Gnomes-set, omdat er vrijwel geen nadelen aan deze kaart zitten.

Maar wat wellicht het mooiste is van deze hele kaart is dat deze heel makkelijk te verkrijgen is voor nieuwe spelers. Een common-kaart verschijnt bijna altijd in pakjes, dus de kans dat je bonemare krijgt is al heel groot, en daarnaast kost het maar 40 dust om hem te craften. Het wijst erop dat Blizzard heeft ingezien dat common-kaarten die veel mana kosten bijna niet gespeeld worden in constructed (denk aan kaarten zoals Ultrasaur en Faceless Behemoth), en dat de echt goede kaarten die veel mana kosten vaak epic of legendary zijn, en daardoor dus moeilijk te verkrijgen is voor nieuwe spelers. Bonemare is een goed voorbeeld over hoe Blizzard ervoor wil zorgen dat deze kaarten beschikbaar zijn voor iedereen in Hearthstone.

Oh, en dit geldt alleen al voor standard. Wanneer je een deck maakt voor arena ben je gestoord als je Bonemare aan je neus voorbij laat gaan.

Eternal Servitude

EternalServitude1

Fantastische kaart, omdat het met zoveel verschillende kaarten kan werken die priest al vaak gebruikt. Je kunt het gebruiken om injured blademaster nog een keer te summonen als een 4/7, maar je kunt het ook gebruiken voor krachtpatsers zoals Prophet Velen (waarbij Velen ook nog eens 3 mana minder kost omdat je hem speelt via Eternal Servitude), of Lyra the Sunshard (waarbij je ook nog eens de kans loopt dat je nóg een kopie krijgt van Eternal Servitude, die je óók nog kunt gebruiken om nóg een Lyra op te roepen, etc.).

Daarnaast werkt Eternal Servitude ook goed met de spell Shadow Visions, zodat je nóg een keer een kopie kunt krijgen van Eternal Servitude. Ik verwacht dat we veel ronduit smerige combo's gaan zien met priest in Knights of the Frozen Throne. Als laatste heeft de kaart weinig concurrentie bij priest omdat de class weinig goede kaarten heeft die 4 mana kosten, dus ik voorspel dat we deze kaart nog vaak gaan terugzien in allerlei soorten priest-decks.

Archbishop Benedictus

ArchbishopBenedictus1

Yogg-Saron, meet your maker. We zijn wel inmiddels gewend dat Team 5 met knettergekke effecten kan komen aanzetten voor Hearthstone, maar deze slaat wel echt alles. Het gaat me niet eens zozeer om de competitieve waarde van deze kaart (je vergroot de kans dat je een kaart trekt die je niet wilt), maar de gedachte dat je een heel deck kunt kopiëren! De kaart is de essentie van wat Hearthstone zo leuk maakt: knotsgekke effecten die het hele potje op z'n kop kunnen zetten. We zagen al iets soortgelijks met het gevecht tegen Rafaam in The League of Explorers, maar nu kunnen we het ook zelf. En denk aan de combos die je kan maken in Wild: Brann Bronzebeard plus Benedictus zorgt ervoor dat je je nooit meer druk hoeft te maken om fatique. Pawah!

En wie weet: we dachten dat Yogg eerst ook teveel RNG was om ook maar een kans te maken in standard, maar bleek uiteindelijk een grote toevoeging te zijn voor decks zoals casino mage en vond zelfs zijn plek in grote kampioenschappen voor Hearthstone.

Sindragosa

Sindragosa1 Frozenchampion2


Sindragosa als (voormalige) blue dragon en een van de meest populaire bazen in Icecrown Citadel mag natuurlijk niet ontbreken als de legendary, en dat het dan ook nog voor mage is is meer dan passend. 8 mana voor een 8/8 minion is heel redelijk maar de kracht zit hem in de battlecry: twee legendary minions voor nop kan wellicht net het verschil maken tussen winst of verlies. Misschien wordt Sindragosa ook wel het laatste zetje om Dragon Mage weer een deck-archetype te laten worden in standard, wat we eigenlijk niet meer hebben gezien sinds Blackrock Mountain. Kantekening is wel dat om Sindragosa echt goed te laten werken de meta wel langzaam genoeg moet zijn (je moet eerst van je frozen champions af en dan moet je zo nog spelen op je volgende beurt).

Of deze kaart veel te zien zal zijn in constructed is nog maar de vraag, aangezien mages al keuze in overvloed hebben voor late-game kaarten zoals Medivh the Guardian, Firelands Portal en Archmage Antonidas. Wanneer die eerste twee gaan verdwijnen met de ingang van het nieuwe jaar voor standard, wordt Sindragosa een kaart om rekening mee te houden.