5 series uit 2017 die je niet mag hebben gemist

4. The Son

The Son
AMC

 The Son

Na het succes van de series Hell On Wheels en Westworld was het natuurlijk aftellen tot er meer westernseries zouden gaan verschijnen. Zo verscheen in april van dit jaar het eerste seizoen van de serie The Son van Philipp Meyer, Brian McGreevy en Lee Shipman op de Amerikaanse tv-zender AMC. De serie, gebaseerd op het gelijknamige boek van Meyer uit 2013 en daarna tot een tv-serie bewerkt door de Hemlock Grove-scenaristen McGreevy en Shipman, neemt ons mee naar de Verenigde Staten in het jaar 1915.

Eli McCullough (Pierce Brosnan) is een rijke veeboer uit Texas die rond 1915 een voet tussen de deur wil zien te krijgen bij de opkomende olieindustrie. Het mag dan het begin van de 20e eeuw zijn, in Texas gelden nog steeds de wetten van het Wilde Westen. Onenigheden worden op straat uitgevochten in een duel, veedieven worden ter plekke in bomen opgehangen en dan zijn er ook nog de nodige spanningen met Mexicaanse rebellen. Daarnaast zien we in uitgebreide flashbacks terug op de jeugdjaren van Eli McCullough (Jacob Lofland) die op zeer jeugdige leeftijd door Comanches wordt ontvoerd en op hardhandige wijze met de indianenstam opgroeit.

The Son 01 

The Son is een serie die vooral bij liefhebbers van de traditionele western in de smaak zal vallen. De serie is met veel oog voor detail gemaakt en geeft een degelijk beeld van het geweldadige bestaan in de staat Texas aan het begin van de 20e eeuw. Het uit tien episodes bestaande eerste seizoen van The Son laat geen geromantiseerd verhaal zien maar geeft een authentiek beeld van die tijd waardoor het dan ook een serie is die zeker niet geschikt is voor kijkers met een zwakke maag, al zal dat niet verrassend zijn voor degenen die weten dat het op dezelfde zender te zien is als The Walking Dead.

 The Son 02

Wat The Son eveneens een must-see maakt zijn de imponerende rollen van onder meer Pierce Brosnan, Henry Garrett en Zahn McClarnon. Laatstgenoemde schitterde ook als de sinistere huurmoordenaar Hanzee Dent in het tweede seizoen van de eveneens geweldige serie Fargo. Ben je wel een liefhebber van duistere westerns zoals The Unforgiven en Deadman en thrillers zoals There Will Be Blood zullen deze indrukwekkende westernreeks zeker weten te waarderen.