5 series uit 2017 die je niet mag hebben gemist

3. The Handmaid's Tale

The Handmaid's Tale
Hulu

The Handmaid's Tale

The Handmaid's Tale is een grimmig en uitermate naargeestig verhaal dat zich in de nabije toekomst afspeelt. De serie van Bruce Miller, die we ook kennen van zijn werk als producer van prima series zoals The 4400, Eureka en The 100, is gebaseerd op het gelijknamige boek van Margaret Atwood en speelt zich af in de Verenigde Staten waar een regime genaamd Gilead alle touwtjes in handen heeft gekregen. Van de Amerikaanse samenleving zoals wij die kennen is nagenoeg niks overgebleven. Vrouwen hebben geen rechten meer en een groot deel van hen is ook nog eens onvruchtbaar geworden.

 The Handmaid's Tale 1

De weinige vrouwen die nog wel vruchtbaar zijn worden gezien als een kostbaar bezit en worden door Gilead toegewezen aan invloedrijke stellen om daar als menselijke broedkip voor te dienen. De gebeurtenissen in The Handmaid's Tale zien we vanuit het oogpunt van een jonge vrouw genaamd Offred (Elisabeth Moss), die zoals haar naam al aangeeft aan Fred en zijn vrouw is toegewezen. Gilead is een plaats waar je constant op je hoede moet zijn en waar je niet zomaar alles tegen iedereen kunt zeggen. Een wereld waarin afwijkend gedrag je leven kan kosten en waarin je je nimmer helemaal veilig kunt voelen.

 The Handmaid's Tale 2

Bij de meeste series is het geen enkel probleem om meerdere afleveringen achter elkaar te bekijken maar bij The Handmaid's Tale is dat toch een ander verhaal. The Handmaid's Tale is bepaald geen lichtvoetige materie en na 1 of 2 episodes heb je alweer zoveel ellende over je beeldscherm zien komen dat je er wel weer even klaar mee bent. Wat The Handmaid's Tale eveneens een serie maakt die ver boven het gemiddelde uit doet steken is de uitmuntende cast met imponerende rollen voor onder meer Elisabeth Moss (The West Wing, Mad Men), Alexis Bledel (Gilmore Girls), Ann Dowd (The Leftovers) en Yvonne Strahovski (24). The Handmaid's Tale is een uitermate naar en kil verhaal dat je ongenadig bij de strot weet te grijpen en niet meer loslaat tot je het uitgekeken hebt. Er wordt inmiddels al hard gewerkt aan een tweede seizoen.