Vijf gametips voor de maand juli

3. Aven Colony

Andere planeten koloniseren hebben we vrij recentelijk nog gedaan in Mass Effect Andromeda, maar nu gaat Aven Colony van gloednieuwe ontwikkelaar Mothership Entertainment, wel een paar stappen verder. In Aven Colony verken en koloniseer je een nieuw ontdekte planeet genaamd Aven Prime. Aven Prime biedt vele verschillende omgevingen, met ieder hun eigen eigenschappen en uitdagingen.

Eenmaal aangekomen op de onbekende planeet zal je rekening moeten houden met elementen die er niet zijn in traditionele city builders. Het is wel zo belangrijk genoeg zuurstof te creëren voor je inwoners, bovendien zal het wilde leven op Eden Aven Prime je stad niet altijd kunnen waarderen. Aven Colony kent ook een dag/nacht-cyclus die de gameplay en het management beïnvloeden. Je akkerbouw zal tijdens de nacht geen voedsel produceren en je zonnepanelen geven je geen energie. Het is verder wel zo belangrijk dat je stad de harde weersomstandigheden van Aven Prime aankan en daarnaast je inwoners tevreden te houden. Want voor je het weet verlies je de aankomende verkiezingen en is het Game Over.

Mothership Entertainment maakt naar eigen zeggen Aven Colony voor de denkende speler. Er zijn geen snelle reflexen nodig om je buitenaardse kolonie succesvol te maken, waardoor Aven Colony niet zozeer een strategiegame is, maar vooral een city builder. Verwacht echter geen grote uitgestrekte steden te kunnen bouwen, de ontwikkelaar wil je graag leren micromanagen en je een gepolijste ervaring meegeven.

Aven Colony komt op 25 juli naar PlayStation 4, Xbox One en PC.