Zes gametips voor de maand juni

7. Tekken 7

Na twintig jaar eindigt het dan: de ruzies rondom de Mishima-familie komen tot een eind. Tekken 7 moet antwoorden gaan geven. Een van de vragen is hoe het allemaal zo gekomen is tussen Heihachi, Kazuya en Jin, maar ook waar die Devil Gene die in de genen van de familie zit vandaan komt.

Voor de fans van de langlopende serie die het verhaal volgen dus een belangrijke release. Grafisch gezien wordt Unreal engine 4 ingezet en dat is te zien. Tekken heeft er nog nooit zo mooi en gedetailleerd uit gezien. Een potje alleen al kijken is tof, door allerlei effecten. Zijn beide personages bijna dood en doen ze tegelijk een aanval dan zie je bijvoorbeeld een slowmotion effect dat de spanning erin houdt: wie gaat er winnen? De Rage Moves zijn enorm krachtige aanvallen die er ook een grafische show van maken.

Een vrij groot roster met speelbare personages maakt het af. En als je de cosmetische stijl van je favoriet niet tof vindt dan zijn er enorm uitgebreide aanpassingen mogelijk van kleding tot het uiterlijk van de levensmeter. Want je wilt er online natuurlijk ook tof uit zien. Tekken 7 is wederom een technische fighter waarin vele uurtjes gaan zitten om je personage onder de knie te krijgen. Button-mashen werkt natuurlijk altijd tussen twee minder goede spelers of tegen de computer maar online blijft het een harde wereld waar je afgestraft wordt als je denkt simpel te winnen.

Tekken 7 komt op 2 juni uit voor PS4, Xbox One en pc.