FOK!toen: The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

9. Lucy In The Sky With Diamonds

Lucy In The Sky With Diamonds

Lucy In The Sky With Diamonds
Lucy In The Sky With Diamonds 

Op donderdag 28 februari begonnen The Beatles aan de opnames van een nummer dat volgens producer George Martin zo complex was dat het lichtjaren zou duren voordat het af zou zijn. Dat het nummer niet al te simpel was bleek al uit het feit dat er die gehele donderdag alleen geoefend werd op de hallucinante compositie van John Lennon. Het was daarom des te verrassender dat 'Lucy In The Sky With Diamonds' uiteindelijk het snelst opgenomen zou worden van alle tracks op deze plaat.

De opnames van de basostrack van 'Lucy In The Sky With Diamonds' vonden plaats op 1 maart, waarna een dag later de zang van Lennon en achtergrondzang van McCartney op de gevoelige band werden vastgelegd. Ook werden de baspartij van McCartney en het gitaarwerk van Harrison die dag overgedubt waarna het nummer klaar was om op de plaat te kunnen worden gezet.

The Beatles LSD

De inspiratiebron voor 'Lucy In The Sky With Diamonds' was een tekening die John's zoontje Julian had gemaakt op de kleuterschool. Toen hij hem vroeg wie het zwevende meisje op de tekening was, liet Julian weten dat het Lucy In The Sky With Diamonds was. Lucy O'Donnell was een klasgenootje van Julian die pas in 1976 zou ontdekken dat haar naam was vereeuwigd in een Beatles klassieker. Volgens Beatlesfans zou het liedje over het gebruik van LSD gaan maar dat werd in alle toonaarden ontkent door zowel Lennon als McCartney.