FOK!toen: The Beatles - Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band

5. Fixing A Hole

Fixing A Hole

Fixing A Hole

Donderdag 9 februari 1967 was wederom een bijzondere dag in de Beatlesgeschiedenis. Het was namelijk de eerste keer dat The Beatles opnames gingen maken voor EMI in een andere studio dan de Abbey Road Studios. Alle studio's waren die dag verhuurd en The Beatles mochten naar 164-166 Tottenham Court Road in Londen waar de Regent Sound Studio te vinden was. Nadat alle apparatuur was opgesteld begonnen The Beatles aan de basistrack van het liedje 'Fixing A Hole'.

Na het verschijnen van het album Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band dachten veel mensen dat het liedje 'Fixing A Hole' over heroinegebruik ging. Daar was volgens McCartney absoluut geen sprake van. Net als 'Got To Get You Into My Life' was ook 'Fixing A Hole' een eerbetoon aan marihuana. Bij de eerste opnamesessie voor 'Fixing A Hole' hadden The Beatles ook een bijzondere gast in de studio. McCartney: "Een gast komt bij mijn huis en ik zeg 'Ja, hallo?' omdat ik de gewoonte had om met iedereen te praten. Als ze saai waren zei ik 'Nee, sorry' en dan gingen ze meestal wel rustig weg. Die gast zegt 'Ik ben Jezus'. Ik reageerde geschokt en zei dat hij dan beter even binnen kon komen. Ik dacht zo van 'Het zal ém niet zijn. Maar stel dat hij wel de echte is dan ben ik niet degene die hem weg heeft gejaagd'."

"Ik gaf hem een kop thee en we hadden een leuk gesprekje en ik vroeg hem waarom hij dacht dat hij Jezus was. Er waren in die tijd veel jonge mensen die onzeker waren of die last hadden van emotionele tegenslag. Ik vertelde hem dat ik naar een studio moest om opnames te maken en dat hij mee mocht komen mits hij rustig in een hoekje zou blijven zitten. Dat deed hij. Hij kwam naar de sessie, zat stil in een hoek van de studio en we hebben hem daarna ook nooit weer gezien. Ik stelde hem nog voor aan de andere bandleden die mij vroegen wie hij was. Ik zei 'Hij is Jezus'. Ze konden er wel om lachen."