Broederliefde & Friends: spectaculaire thuiswedstrijd

Het doek valt in het Spartastadion en vanuit het podium komt de groep waarvoor iedereen deze avond naar het Spartastadion is gekomen: Broederliefde. Ze zetten de grootste hiphopact ooit vertoond in Nederland neer en schrijven geschiedenis in de vorm van een thuiswedstrijd die op de juiste manier wordt gespeeld: met bloed, zweet, tranen en hoop spektakel. FOK! was daar natuurlijk bij. 

Broederliefde & Friends (Foto: Daan de Witte)Broederliefde & Friends (Foto: Daan de Witte)

De opzet van de show is Broederliefde & Friends, dus er zijn ook de nodige collegarappers uitgerukt om de jongens te ondersteunen tijdens de grootste soloshow die ze ooit hebben gespeeld. Groepen als SFB en SBMG zijn van de partij en brengen de nummers ten gehore die ze samen met Broederliefde hebben gemaakt. Ook Kenny B. als grote oom, Roué Verveer als inspiratiebron en Jandino als vriend van de groep komen allemaal langs en brengen het publiek nog meer spektakel dan er al geboden wordt tijdens de solo-optredens van de groep. Bij de opening is het gelijk al knallen met confettikanonnen en verderop in de show wordt ook niet geschuwd om met het nodige vuur te spelen. 

Wat betreft de liedjeskeuze is er voor de fans, die er in tienduizend-formatie zijn, niets te klagen. Een groot gedeelte van hun hitplaat Hard Work Pays Off 2 en zijn voorganger worden in een frisse mix gebracht met natuurlijk 'Alaka', 'Mi No Lob', en 'Do Or Die' samen met het nodige werk van voor de tijd dat iedereen gehoord had van de jongens uit Spangen.  Een hoogtepunt is de uitvoering van 'Jungle', dat wordt ingeleid door de opening van The Lion King en waarbij de groep wordt begeleid door een live-band, een perfecte manier om het tropische sfeertje dat over het nummer hangt te benadrukken.

Broederliefde & Friends (Foto: Pepijn Stoop)Broederliefde & Friends (Foto: Pepijn Stoop) 

Het was een geslaagde editie met natuurlijk een aantal verbeterpunten. Zo was het verloop van de show enigszins chaotisch. Meerdere keren werd het publiek getrakteerd op een stilte tussen de optredens, die tegelijkertijd weer goed werd gemaakt met het professionele karakter van de show in de vorm van video's waarin onder andere de moeders van de rappers hun woord doen en een gedeelte waarin de groep wordt gearresteerd en op een gepaste manier hun weg weer terug vindt naar het stadion: in bouwvakkerskledij en op steigers, zoals te zien is op de cover van Hard Work Pays Off. Alles komt dus uiteindelijk samen in een fantastische productie die voor herhaling vatbaar is. 

En dat hebben Emms, Jerr, Sjaf, Edson en Mella geweten, want na het in ontvangst mogen nemen van een dubbel platinaplaat voor de single 'Het Is Een Feit' werd aangekondigd dat ze het nog dunnetjes mogen gaan over doen op 2 juni 2018. Een nieuwe editie van Broederliefde & Friends staat dus voor de deur, maar eerst is het nagenieten van een puike eerste editie.

Lees verder voor een interview met broeders Emms en Jerr.