Vijf gametips voor de maand april

6. Bulletstorm: Full Clip

Met zoveel mogelijk klasse, stijl en swag je vijanden om zeep helpen, daar draait het om in Bulletstorm. Verwacht hier geen diepgaand plot of een meeslepende narrative; het is over-the-top-actie in zijn puurste vorm, gemixt met een flinke dosis humor. In het spel word je beloond voor het vermoorden van je tegenstanders op een zo creatief mogelijke manier.

Tijdens de E3 vorig jaar werd er al beeldmateriaal van de Bulletstorm-remaster aangetroffen op gratis USB-stickjes die Microsoft op de beursvloer uitdeelde. Enige tijd later dook de officiële naam van de remaster op, Full Clip Edition. Deze versie komt uiteraard met extra toeters en bellen, bijvoorbeeld 60fps en als extra 4K-resolutie op pc en PS4 Pro. Het heeft ook nieuwe content, zoals een New Game+ optie en nieuwe levels voor de Echo-modus.

De originele Bulletstorm kwam in 2011 uit voor Xbox 360, PlayStation 3 en pc en werd ontwikkeld door Gears of War: Judgment-studio People Can Fly. Bulletstorm heeft een flinterdun verhaal maar is op alle andere vlakken een behoorlijk briljante shooter met een boel humor. De game draait vooral om het zo creatief mogelijk uitschakelen van je vijanden. Denk aan het lassoën van een vijand, hem in z'n reet schieten met een shotgun en dan een vleesetende plant in trappen.

Bulletstorm: Full Clip Edition verschijnt op 7 april voor Xbox One, PlayStation 4 en pc.