Vijf gametips voor de maand april

2. Persona 5

Acht jaar is een lange tijd. Langer dan een hele console-generatie. Franchises zijn in die tijd gekomen en gegaan. Als mens zijn we een hele generatie in leeftijd verder. Zo lang wachten we al. Zo lang wachten we al op Persona 5. Veel fans hebben nog 'Winter 2014' vers op hun netvlies staan. Atlus had ook beloofd dat de Engelse versie niet lang op zich zou laten wachten ... Goed, dat is nu verleden tijd. Het lange wachten is eindelijk bijna voorbij. Persona 5 komt eindelijk op 4 april uit voor PS4 en PS3.

Persona 3 kwam in 2006 (2008 in Europa) uit en bracht hele nieuwe dynamieken naar de JRPG-genre. De stijlvolle game creëerde een originele mix tussen traditionele dungeon crawler en dating simulator. Persona 4 deed hetzelfde, maar maakte het verhaal persoonlijker en de setting was een klein dorp in plaats van de grote stad. Persona 5 zet uiteraard die lijn door, maar in die acht jaar hebben ze het concept natuurlijk grotendeels verbeterd. Deze game belooft een duister verhaal, diepere thema's en nog veel diepere relaties. De dungeons, een hekelpunt in de vorige games, zijn niet meer computer-gegenereerde generieke levels, maar echte plaatsen met passende setting.

Persona 5 is nu ook een soort Japan-simulator. Het speelt zich af in Tokyo en brengt het leven van een middelbare scholier in Japan een stuk realistischer over. Wij kunnen in ieder geval niet wachten om meer dan honderd uur verdwaald te raken in deze bijzondere game.