Vijf filmtips voor de maand april

6. Guardians of the Galaxy Vol. 2

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Releasedatum: 27 april
Genre: Actie, Science Fiction
Regisseur: James Gunn
Cast: Chris Pratt, Zoe Saldana, Kurt Russell, Sylvester Stallone

Een film waar veel liefhebbers van de betere Marvel stripverfilmingen ongetwijfeld op zitten te wachten is Guardians of the Galaxy Vol. 2. In de vervolgfilm van regisseur James Gunn beleven de leden van het illustere team nog steeds de meest waanzinnige avonturen in de uiterste regionen van de cosmos. Star-Lord, Gamora, Drax, Rocket en Baby Groot moeten vechten om hun nieuwgevonden familie bijeen te houden, terwijl ze daarnaast ook nog eens de mysteries over de vader van Peter Quill (Chris Pratt) proberen te ontrafelen. Oude vijanden blijken opeens nieuwe vrienden te zijn en fan-favoriete personages uit de klassieke comics schieten onze vrienden te hulp om voor de tweede keer de Melkweg te redden.

Guardians of the Galaxy Vol. 2

Afgaande op de trailers die tot nu toe verschenen van Guardians of the Galaxy Vol. 2 durven we wel te stellen dat deze spetterende film weer alle bekende elementen bevat voor een geslaagde Marvel-verfilming. Zo zit de film weer boordevol ijzingwekkende actie, de meest uiteenlopende waanzinnige buitenaardse wezens waar mee flink moet worden geknokt, adembenemende landschappen op vreemde planeten en natuurlijk de nodige zwartgallige humor van de bovenste plank. Het verhaal van de film gaat verder waar Guardians of the Galaxy drie jaar geleden eindigde en het is dan wellicht wel handig om deze eerst nog even een kijkbeurt te geven voordat je Guardians of the Galaxy Vol. 2 in de bioscoop gaat bekijken.

De 137 minuten durende Guardians of the Galaxy Vol. 2 is alweer de vijftiende film in de Marvel Cinematic Universe en kent wederom een sterrencast om van te smullen. Zo zien we naast de bekende gezichten en stemmen uit de eerste film in Guardians of the Galaxy Vol. 2 ook nieuwe gezichten zoals Kurt Russell en Sylvester Stallone. Neem daarbij de wederom uitstekende soundtrack en je weet dat dit een film is waarvan je later kunt zeggen dat je blij bent dat je deze op het witte doek hebt gezien.